Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народне віче

Рівненський “Беркут” покаявся

Рівненський “Беркут” покаявся

Минулої п’ятниці в Рівному на вечірньому Народному Віче відбулася процедура каяття особового складу спецпідрозділу “Беркут” перед громадою міста за участь у київських подіях.

Напередодні про подію за участю беркутівців повідомлялося в місцевих засобах масової інформації. На Майдан Незалежності, де відбувалося Народне Віче, прийшло набагато більше людей, ніж приходило на попередні Народні Віче.

Бійці “Беркуту” в цивільному вбранні пройшли до сцени мітингу. Від учасників Віче їх відділяла колона активістів місцевого Євромайдану. Активісти стояли суцільною стіною і не пропускали до правоохоронців жодної людини з майдану.

Командир “Беркуту” у виступі перед громадою зазначив, що його загін не виконував у Києві жодних злочинних наказів, зброї до рук не брав, після прибуття зі столиці в Рівне написав рапорти про відставку і надалі готовий служити народу України. Офіцер попросив вибачення перед городянами.

Це не задовольнило протестувальників, які не стримували своїх емоцій. Ситуація, на думку фахівців, могла вийти з­під контролю організаторів Віче. Тоді вони запросили на сцену кожного “беркутівця”. Усі вони заявили, що готові кров’ю спокутувати свою вину, хоча, як було сказано, зброї в Києві в руки не брали.

Організатори Віче повідомили ­ в приміщені рівненського “Беркуту” тепер буде муніципальна поліція, а самі учасники спецпідрозділу готові прислужитися народу України і їхати до Києва боротися на стороні Майдану.

Після цього члени спецпідрозділу залишили майдан.

27.02.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку