Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Акція протесту

Демарш студентів НУВГП

Демарш студентів НУВГП

У середу, 26 лютого, під стінами головного корпусу Національного університету водного господарства та природокористування кілька сотень студентів провели акцію, головною вимогою якої було позбавлення Миколи Сороки звання “Почесного Президента”. До речі, цю акцію підтримав і викладацький склад “водника”. За їхніми словами, він не підтримував євроінтеграцію України та не голосував у Верховній Раді за припинення свавілля влади. Микола Сорока до студентів не вийшов, окрім того, невідомо, чи Микола Петрович взагалі перебуває в Рівному.

Натомість, викладачі ВУЗу зачитали дві заяви Миколи Сороки, датовані 21 лютого, про звільнення від обов'язків Президента НУВГП та про звільнення завідувача кафедри, які були написані на ім’я тодішнього Міністра освіти та науки України Дмитра Табачника.

У четвер 27 лютого, згідно прийнятого профкомом рішення, має відбутися засідання вченої ради університету, що є необхідною складовою процедури кадрових змін. А вже вчена рада делегуватиме своїх представників на конференцію трудового колективу, яка відбудеться в конференц­залі наступного дня. На цій раді і планується обрати новий склад керівництва НУВГП.

Координатор студентського руху рівненського Євромайдану Андрій Логащук пообіцяв від координаційної ради Євромайдану стежити за перебігом конференції, а студентів закликали повідомляти активістам про можливі корупційні правопорушення в університеті.

27.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку