Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №648 від 20.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нагородження

Переможець “Коронації слова” купує власні книжки…

Переможець “Коронації слова” купує власні книжки…

Уже другий рівненський письменник став дипломантом літературного конкурсу “Коронація слова”. Василь Басараба отримав відзнаку за роман “Страшний суд”. Церемонія нагородження 13­го Міжнародного конкурсу романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей “Коронація слова” відбулася в Києві ще в червні 2013 року. Але надрукувати книгу автору вдалося нещодавно. З цього приводу 13 березня Василь Басараба і зібрав прес­конференцію.

Автор роману розповів, що подав рукопис на конкурс за чотири дні до кінця прийому заявок. На конкурс було надіслано понад 6 тисяч творів, написаних у різних жанрах. Книга отримала перемогу у номінації “роман”. Автор багато років писав вір­ші, а ось роман “Страшний суд” є його першим прозаїчним твором.

У книзі письменник описав трагічні події 20­го сторіччя, починаючи розповідь від Голодомору, продовжуючи подіями Другої світової вій­ни та повоєнними роками. За словами критиків, Василю Басарабі вдалося поєднати в романі трагічні моменти із гумористичним висміюванням радянської влади. З одного боку письменник каже, що в реальному житті прототипів головних героїв не існує, але з іншого боку використовувались збірні образи, риси характеру знайомих людей. Видати роман автору вдалося завдяки пропозиції від видавництва “Клубу сімейного дозвілля”. Видавництво зацікавилось романом та надрукувало його для розпов­сюдження у власній мережі. Письменник зізнався, що хоча йому й мають переслати десяток екземплярів книги в якості гонорару, але, побачивши її в продажу, він не втримався та придбав один екземпляр. На презентацію він також приніс кілька екземплярів, взятих під чесне слово у книжковій крамниці.

Обласна організація Національної спілки письменників вирішила висунути роман “Страшний суд” Василя Басараби на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка. Окрім того, спілка планує перекласти роман на одну із європейських мов, щоб про твір і його автора дізналися і за кордоном.

20.03.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 20.03.2014p. 
На головну сторінку