Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №650 від 03.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Рівненські підприємці звернулися до обласних депутатів, щоб народні обранці захистили їхні права у Верховній Раді

Рівненські підприємці просять підтримати законопроект Верховної Ради України №4238 про внесення змін щодо скасування податку утилізаційного збору та акцизу на переобладнання транспортних засобів.

“Ці закони є недоцільні та спрямовані на монополізацію автомобільного ринку країни, а також на лобіювання інтересів окремих підприємств та зацікавлених осіб, призводячи до знач­ного підвищення вартості автомобілів, що в сьогоднішніх умовах ускладнює можливість придбання їх громадянами України. Кошти від цього збору йдуть у невідомому напрямку,” - говориться у зверненні.

Створено комісію щодо законності будівництва заводу по утилізації ртутомістких відходів

Під час сесії Рівнеради виступив депутат Рівнеради Олександр Лащук із заявою про недопущення будівництва заводу з утилізації ртутомістких ламп, елементів живлення та інших небезпечних відходів у густонаселеному районі міста. Забудовники, за участю лише декількох осіб, таємно провели так звані громадські слухання, без загального обговорення з мешканцями Рівного. А найбільше постраждають від сусідства з заводом жителі району Тинне та Великоомелянської сільської ради.

Міський депутат запропонував негайно створити депутатську комісію з вивчення даного питання і зупинити процес небезпечної забудови. Окрім того, Лащук нагадав, що рішення про надання дозволу на таку діяльність повинна прийняти міська рада, до виключної компетенції якої і належить вирішення питань поводження з небезпечними відходами на її території.

Безпосередньо на сесії була створена депутатська комісія для вивчення даного питання.

- Необхідно підтримати рівнян, які можуть постраждати від викидів шкідливих речовин і хімічного забруднення. Окрім роботи депутатської комісії ми будемо вимагати від влади проведення реальних громадських слухань за участю жителів міста. В зоні забруднення знаходяться будинки, присадибні ділянки і сільськогосподарські угіддя. Тому це питання потрібно ретельно переглянути, залучивши до цього незалежних експертів, - підкреслив депутат міськради.

Ректор “Острозької академії” очолив Раду ректорів Рівненщини

Ігоря Пасічника - ректора Національного університету “Острозька академія” - обрано головою Ради ректорів (директорів) вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації Рівненської області. Його заступником став ректор приватного вузу - Міжнародного економіко-гуманітарного університету - Анатолій Дем’янчук. До цього регіональну Раду ректорів очолював ректор НУВГП.

Рада ректорів (директорів) ВНЗ створена для удосконалення системи управління освітою та координації діяльності вузів з питань виховної, навчально-методичної та наукової роботи. Її члени можуть брати участь у розробці проектів нормативно-правових документів, що регламентують діяльність вузів, заходів щодо соціального захисту студентів та працівників галузі й торкатись інших питань, які дадуть змогу удосконалити систему освіти.

03.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2014p. 
На головну сторінку