Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Кулінарні хитрощі

Кулінарні хитрощі

• Тертушку, на якій ви збираєтеся натерти сир, змажте олією. Від цього сир не буде склеюватися, а тертушку легше вимити.

• Шматок хліба, покладений в каструлю, в якій вариться капуста, вбере неприємний запах.

• Щоб сир не висихав, загорніть його в чисту тканину, змочену в солоній воді.

• Щоб голубці в каструлі при тушкуванні не пригорали, на дно каструлі покладіть кришку меншого, ніж у каструлі, діаметру ручкою вгору. На кришку покладіть капустяне листя, а на нього - голубці.

• Якщо майонез починає скисати, додайте в нього ложку холодної води.

• Щоб суп з домашньою локшиною не вийшов каламутним, опустіть локшину на хвилину в гарячу воду і відкиньте на сито, а потім вже покладіть в бульйон і варіть до готовності. Таку ж пораду можна дати і щодо рисового супу: промитий рис покладіть на 3-5 хвилин в киплячу воду, відкиньте на сито, а потім засипте в бульйон.

• Якщо варити яйця на сильному вогні, білок стає твердим, а жовток - більш м’яким. А якщо варити на повільному вогні, жовток придбає твердість, а білок залишиться пухким. Тому краще варити яйця на помірному вогні.

• Якщо потрібен тільки білок, а жовток необхідно зберегти на кілька днів, слід проткнути яйце голкою з двох сторін - білок витече, а жовток залишиться в шкаралупі.

• Якщо не вдається відкрити скляну банку з консервами, її занурюють на кілька хвилин кришкою вниз у теплу воду, після чого банка легко відкривається.

• Почату пляшку з мінеральною водою зберігати краще за все, доб­ре закупоривши, в перевернутому вигляді. Вода довше збереже газ і свіжість.

10.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку