№651 від 10.04.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
• Тертушку, на якій ви збираєтеся натерти сир, змажте олією. Від цього сир не буде склеюватися, а тертушку легше вимити.
• Щоб сир не висихав, загорніть його в чисту тканину, змочену в солоній воді.
• Щоб голубці в каструлі при тушкуванні не пригорали, на дно каструлі покладіть кришку меншого, ніж у каструлі, діаметру ручкою вгору. На кришку покладіть капустяне листя, а на нього - голубці.
• Якщо майонез починає скисати, додайте в нього ложку холодної води.
• Щоб суп з домашньою локшиною не вийшов каламутним, опустіть локшину на хвилину в гарячу воду і відкиньте на сито, а потім вже покладіть в бульйон і варіть до готовності. Таку ж пораду можна дати і щодо рисового супу: промитий рис покладіть на 3-5 хвилин в киплячу воду, відкиньте на сито, а потім засипте в бульйон.
• Якщо варити яйця на сильному вогні, білок стає твердим, а жовток - більш м’яким. А якщо варити на повільному вогні, жовток придбає твердість, а білок залишиться пухким. Тому краще варити яйця на помірному вогні.
• Якщо потрібен тільки білок, а жовток необхідно зберегти на кілька днів, слід проткнути яйце голкою з двох сторін - білок витече, а жовток залишиться в шкаралупі.
• Якщо не вдається відкрити скляну банку з консервами, її занурюють на кілька хвилин кришкою вниз у теплу воду, після чого банка легко відкривається.
• Почату пляшку з мінеральною водою зберігати краще за все, добре закупоривши, в перевернутому вигляді. Вода довше збереже газ і свіжість.
10.04.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. На головну сторінку |