Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №653 від 24.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#28 квітня – День охорони праці

Запорука збереження здоров’я працівників

У 2014 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією Міжнародної організації праці відзначається під девізом “Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві”. Актуальність теми обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті людини, так і на виробництві.

Однією з найбільш поширених і небезпечних речовин, що використовується в промисловості та побуті, зокрема в холодильних установках, є аміак. У малих концентраціях його вплив на організм людини майже непомітний, а у великих може призвести до інвалідності та навіть смерті.

Постійне зростання обсягів виробництва та збільшення використання хімічних речовин призводить до виникнення загрози як для суспільства в цілому, так і для виробничого сере­до­вища, яке нерозривно пов’язане з навколишнім.

Тільки в 2013 році в Україні на підприємствах хімічної промисловості було травмовано 198 осіб, із них 19 – смертельно, чотири нещасних випадки сталися безпосередньо під час застосування хімічних речовин на виробництві.

Пошук оптимального балансу між використанням хімічних речовин і заходами профілактики й контролю за їх негативним впливом на працівників повинен стати пріоритетом під час розробки та впровадження відповідних національних програм, а роботодавці мають взяти за основу мінімізацію застосування хімічних речовин на виробництві.

Охорона праці – невід’ємна складова забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці – це запорука збереження здоров’я працівників.

24.04.2014ДП “Рівненський експертно-технічний центр Держгірпромнагляду України”



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2014p. 
На головну сторінку