Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №653 від 24.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Кольоровий Великдень

Кольоровий Великдень

Напередодні Великодня в приміщенні виставкової зали МБК у парку ім. Шевченка відкрилася виставка художніх творів учнів та викладачів Рівненської художньої школи та підліткових клубів міського управління у справах сім’ї молоді та спорту. До експозиції, яка носить назву “Кольоровий Великдень” , увійшли роботи різних технік декоративно-ужиткового мистецтва: пасхальні яйця, картини, скульптури, кераміка, іграшки.

Пасхальні писанки представлені на виставці у різноманітному оздобленні та представляли як традиційні, так і новітні технології виготовлення.

Окрім традиційних крашанок, пасхальні яйця були оздоблені бісером, інкрустацією, нитками, виконані в глині. Викладачка художньої школи Наталія Дребот представила глядачу писанки, основою яких є не тільки курячі, але й гусячі та страусині яйця. Художниця використовує досить кропітку техніку вирізання орнаментів на писанках. В експозиції вона представила світильник із страусиного яйця, який окрім орнаменту мав фрагменти у вигляді вирізаних вікон.

- Розмальовування писанок - це непроста справа, тут треба мати певні навички, досвід інструмент, – прокоментував директор Рівненської художньої школи Артур Мартиненко. Якщо ви подивитесь на представлені писанки, то можете побачити різний рівень виконання. Справа в тому, що вік дітей та їхній досвід різний. У когось з молодих художників рука “поставлена” більш впевнено, в них є досвід малювання, вони займаються в старших класах. А ось інші діти - це ті, хто прийшов до нас на навчання лише цього навчального року. Тому в них малюнки можуть бути дещо примітивними, навіть смішними, але бажання представити власні перші писанки та натхнення в процесі роботи в них було дуже великим.

Виставка діятиме до кінця квітня на другому поверсі МБК у парку ім. Шевченка, із 15:00 до 19:00 години.

24.04.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2014p. 
На головну сторінку