Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №653 від 24.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

10 фактів, які ви не знали про яйця

10 фактів, які ви не знали про яйця

1. У найбільшому курячому яйці було п'ять жовтків, а охоплення по вертикалі - 31 см. Найважче яйце у світі важило 454 грами - приблизно в шість разів важче середнього курячого яйця.

2. Курка-несучка приносить між 250-300 яєць у рік і їй потрібно 24-26 годин, щоб знести яйце. Через 30 хвилин вона починає знову.

3. Щоб зробити підстрибуюче яйце, покладіть його в склянку з оцтом. Через 2-3 дні оцтова кислота розчинить тверду кальцієву шкарлупу. Після такої процедури яйце не зламається після падіння з 10-12 см.

4. Вам знадобиться п’ять перепелиних яєць, щоб отримати всю поживність одного середнього курячого яйця.

5. Найбільший омлет у світі був зроблений в Мадриді шефом Карлосом Фернандез. Його зробили з 5000 яєць, і він важив 599 кг.

6. Якщо яйце випадково впустять на килим, рясно посипте це місце сіллю, щоб його легше було очистити.

7. На поверхні середньої яєчної шкарлупи 17000 малесеньких пор. Через них яйце всмоктує запахи. Якщо зберігати їх у коробці, вони довше залишаються свіжими.

8. У китайській культурі яйце - символ життя. При оголошенні про народження дитини сім’я забарвлює яйця в червоний колір - колір щастя. Вважається, що це приносить удачу немовляті.

9. У порівнянні з курячим яйцем, качині яйця крупніші, у них більше жиру і більше смаку. Вони добре підходять для випічки і суфле.

10. Дослідження показало, що люди зі здоровою дієтою можуть з’їдати по яйцю в день, і рівень холестерину в крові не підніметься.

24.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2014p. 
На головну сторінку