Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №655 від 08.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Кулінарні хитрощі

Не слід прикрашати торти рідким варенням, адже сироп не затримується на поверхні, а проходить крізь поверхню торта. Краще прикрасити фруктами з варення.

Білки краще збиваються, якщо їх поперед­ньо охолодити, а жовтки швидше розтираються, якщо їх підігріти.

Торти з масляним кремом до подачі на стіл необхідно тримати в холодному місці.

Щоб торт знизу не підгорів, на дно форми покладіть лист промасленого паперу.

Тонкі коржі для торта зручно пекти на промаслених аркушах паперу. Їх легко знімати з дека, і тоді вони не ламаються.

Коржі на торт потрібно пекти при помірній температурі. Якщо коржі слабо випечені, то вони осідають.

Вершкове масло в спекотну погоду добре зберігається, якщо його загорнути в змочену в солоній воді серветку.

Надлишок жирів у тісті погіршує якість виробів. Тісто виходить важким, погано пропікається.

Вершки вважаються збитими, якщо їх маса стійко тримається на вінчику.

Мигдаль для смаку і запаху можна замінити зернами абрикосів або персиків, але в невеликій кількості.

Не збивайте білки в алюмінієвому посуді: вони тоді темніють.

Цедру лимона або апельсина зручно знімати теркою.

Через надлишок цукру в дріжджовому тісті сповільнюється його бродіння, а при випічці скоринка виробу швидко засмажується, в той час як середина залишається ще сирою.

Не можна пересолювати тісто, тому що сіль розріджує його.

08.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2014p. 
На головну сторінку