№655 від 08.05.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
Не слід прикрашати торти рідким варенням, адже сироп не затримується на поверхні, а проходить крізь поверхню торта. Краще прикрасити фруктами з варення.
Торти з масляним кремом до подачі на стіл необхідно тримати в холодному місці.
Щоб торт знизу не підгорів, на дно форми покладіть лист промасленого паперу.
Тонкі коржі для торта зручно пекти на промаслених аркушах паперу. Їх легко знімати з дека, і тоді вони не ламаються.
Коржі на торт потрібно пекти при помірній температурі. Якщо коржі слабо випечені, то вони осідають.
Вершкове масло в спекотну погоду добре зберігається, якщо його загорнути в змочену в солоній воді серветку.
Надлишок жирів у тісті погіршує якість виробів. Тісто виходить важким, погано пропікається.
Вершки вважаються збитими, якщо їх маса стійко тримається на вінчику.
Мигдаль для смаку і запаху можна замінити зернами абрикосів або персиків, але в невеликій кількості.
Не збивайте білки в алюмінієвому посуді: вони тоді темніють.
Цедру лимона або апельсина зручно знімати теркою.
Через надлишок цукру в дріжджовому тісті сповільнюється його бродіння, а при випічці скоринка виробу швидко засмажується, в той час як середина залишається ще сирою.
Не можна пересолювати тісто, тому що сіль розріджує його.
08.05.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.05.2014p. На головну сторінку |