Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

На Басів Кут - з вибухівкою

На Басів Кут - з вибухівкою

У суді чоловік стверджував, що збирався глушити рибу, про те це твердження не врятувало його від ув’язнення.

Торік на початку вересня 55-річного Миколу правоохоронці затримали на березі Басівкутського озера. У нього при собі був поліетиленовий пакет, в якому знаходилась пластикова пляшка з порошком. Згідно з висновком експерта, порошкоподібна речовина в пляшці, за наявності засобу підриву, придатна для проведення вибуху. Уродженець Луганщини так і не виказав справжнього призначення вибухівки, а в ході досудового розслідування і під час судових засідань стверджував, що збирався в озері глушити рибу.

У Рівному чоловік залишився після звільнення у 2009 році з Городищенської виправної колонії, де відбував покарання за низку вчинених грабежів і розбоїв на території Рівненщини та інших регіонів. До цього Микола неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, за що в нього було конфісковано майно. Останні кілька років він не мав постійного місця проживання й перебував на обліку в Рівненському притулку для тимчасового проживання та реабілітації осіб, які не мають житла.

Оскільки Микола визнав свою вину та активно сприяв розкриттю та розслідуванню злочину, відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, державним обвинувачем - прокурором прокуратури м. Рівне Іллею Клімашевичем йому запропоновано укласти угоду про визнання винуватості з узгодженням міри покарання. Такий підхід дозволяє не тільки скоротити час і витрати на проведення розслідування й судового розгляду, але й дає можливість підозрюваному отримати менший строк ув’язнення.

Таким чином, Рівненський міський суд відповідно до укладеної угоди визнав уродженця Луганщини винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння вибухових речовин без передбаченого законом дозволу) та призначив покарання - 3 роки позбавлення волі.

15.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку