Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №656 від 15.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Прибирання

Прибирання - не найприємніше заняття, особливо коли воно затягується на години. Тому ми вирішили розповісти про деякі хитрощі, які допоможуть зберегти дорогоцінний час. Користуючись ними, ви скоротите процес прибирання, тому що непомітно для самих себе будете постійно підтримувати чистоту!

Ми поговоримо про ванну і кухню, адже це - найвитратніші за часом простори для прибирання.

Відкриваючи пляшки з-під олій і соусів, загортай горлечко в паперові рушники і закріплюйте гумкою - забудеш, що таке жирні плями.

Раз на два місяці вливайте у стічні труби на кухні та у ванній суміш 1/4 чашки аміаку з 1 літром киплячої води. Ця рідина розчинить жир і послабить згустки, перш ніж вони стануть проблемою.

У мікрохвильовій печі обов’язково використовуйте додаткову кришку для їжі - так вам не доведеться мити весь простір усередині.

Раз на два тижні викидайте зіпсовану та стару їжу з холодильника і обов’язково протирайте його вологими серветками або вологою кухонною ганчіркою.

Після готування відразу ж вимийте щільним шаром піни кришку посуду - так не доведеться оголошувати війну старим жирним плямам.

Після душу витирайте плитку або, як мінімум, кидайте на неї паперові рушники - вони вберуть вологу, і ви забудете, що таке цвіль.

Раз на місяць чистіть духовку таким способом: візьміть півсклянки нерозведеного аміаку, заповніть ним скляну миску і поставте в духовку на ніч. Вранці жир зі стінок зніметься легким рухом руки.

Як бачите, підтримувати ванну і кухню в чистоті досить просто - скористайтеся цими порадами, і ви обов’язково будете задоволені!

15.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 15.05.2014p. 
На головну сторінку