Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оновлення

Усі райони Рівненщини отримали нові швидкі

Усі райони Рівненщини отримали нові швидкі

Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ввів в експлуатацію 26 нових машин “Швидкої допомоги”. Ці автомобілі, закуплені минулого року за кошти Державного бюджету відповідно до програми Уряду, надійшли в область весною цього року.

Сучасні “швидкі” обладнані всім необхідним для надання кваліфікованої допомоги хворому під час транспортування його до мед­закладу. Зокрема, реанімобілі мають кардіомонітори, дефібрилятори, апарати для штучної вентиляції легень та інфозоматори.

Найважливіше завдання для кардіореанімаційної бригади - зберегти життя хворого з підозрою на інфаркт міокарда по дорозі до лікарні. У перші хвилини такому хворому треба проводити тромболізис, тобто вводити препарати, що розчиняють кров’яний згусток. Наявність саме такого мед­обладнання, як електрокардіограф і дефібрилятор, надає можливість кваліфікованої допомоги ще на догоспітальному етапі. А це – ще один шанс врятувати життя людини.

При розподілі нових карет “Швидкої допомоги” враховувалася зношеність вже існуючого автопарку, кваліфікаційний рівень медперсоналу та кількість населення, яке обслуговує станція чи підстанція. Зок­рема, на Рівненській станції екстреної меддопомоги буде працювати дев’ять нових карет, з яких чотири – це реанімобілі. Три “швидкі” спрямовано на Дубенську станцію, а дві - на Острозьку підстанцію. Решта закладів отримають по одній кареті.

Окрім того, позитивно вирішується питання щодо забезпечення швидких пальним. Так, депутати обласної ради прийняли рішення про виділення додатково для цього майже 2 мільйонів гривень, що також сприятиме стабільній роботі медичної служби.

Зараз на Рівненщині функціонує 3 станції екстреної медичної допомоги (Рівне, Дубно та Сарни), 17 підстанцій і 30 пунктів постійного базування медичних бригад. У Рівному координує роботу всіх структур КЗ “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” РОР. Загалом в області діє 90 бригад екстреної швидкої медичної допомоги. У І кварталі ц.р. за швидкою медичною допомогою звернулося майже 99 тисяч краян.

12.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку