Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №661 від 19.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Маленькі господарські хитрощі і поради

* Чищення гіпсових статуеток. Готують клейстер з картопляного борошна. Теплим клейстером намазують статуетку і дають їй висох­нути. Висохлий клейстер знімають з поверхні гіпсу. При цьому разом з клейстером видаляються забруднення.

* Засохлий крем для взуття можна відновити, капнувши в нього кілька крапель скипидару.

* Невелика кількість оцту, доданого в воду, додає блиск і еластичність випраним шкіряним рукавичкам і трикотажним виробам.

* Якщо в одежної щітки щетина стала м’якою, її треба занурити на 2-3 години в розчин квасців, і її твердість відновиться.

* Щоб пухлина від удару не посиніла, на забите місце потрібно покласти трохи вологого крохмалю.

* Щоб не було запаху після вживання часнику, потрібно пожувати невелику кількість петрушки.

* Сіль. Кілька крупинок солі, додані в каву перед варінням, підсилюють її аромат.

* Щоб руки не замерзли, коли ви розвішуєте білизну на вулиці, розітріть їх попередньо оцтом.

* Якщо нагрітою сіллю потерти ніж, яким різали рибу або цибулю, неприємний запах зникне.

* Скляні стакани і пляшки стають прозорими і блищать, як кришталеві, якщо їх вимити в солоній і сполоснути в холодній воді.

* Щоб вичистити дно сильно підгорілої каструлі або сковорідки, посипте його шаром солі і залиште постояти кілька годин.

* Жирні плями на кухонній плиті можна видалити, рясно посипавши гарячу плиту сіллю і потерши газетою.

* Одяг з темного шовку та тафту довше зберігає блиск, якщо після прання його прополоскати в холодній воді з сіллю - на 5 літрів води 125 грамів солі.

* Щоб випрана білизна не замерзала в холодні зимові дні, полоскайте її в солоній воді.

* Якщо ви капнули на одяг жир, і у вас під рукою немає ніякого засобу для виведення плям, посипте пляму сіллю. Міняйте сіль кілька разів до тих пір, поки пляма не зникне.

* Щоб сирі дрова розгорілися, їх потрібно посипати щіпкою крупної солі.

* Віники стають міцними і не ламаються, якщо перед вживанням їх намочити на 2-3 години в гарячій солоній воді.

* Оцет зазвичай використовують для приготування деяких страв, щоб надати їм гостроту. Але його можна застосовувати в господарстві і для інших цілей.

* Оцет зовсім видаляє запах риби: ганчіркою, змоченою в оцті, протріть посуд, а потім сполосніть її теплою водою.

* У мочалки для посуду зникне неприємний запах, якщо її обполоснути теплою водою з додаванням оцту.

* Перед тим як чистити овочі та фрукти, змочіть руки в оцті, і тоді на руках не залишиться темних плям, які важко відмиваються. Але після готування обов’язково вимийте руки теплою водою з милом.

19.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2014p. 
На головну сторінку