Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №661 від 19.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку

Легке видалення найважчих плям та забруднень

Від трави Нанесіть на пляму гліцерин і залиште на 10-15 хвилин. Альтернативне рішення: відчистити за допомогою зубної пасти.

Від фарби для волосся

Майже неможливо видалити. Спробуйте використати освітлювач, якщо річ біла або стійка до знебарвлення.

Від соку

Прополощіть пляму негайно в максимально допустимій для тканини температурі. Якщо пляма повністю не зникне, додайте прозорий засіб для миття посуду або замочіть у теплому молоці. За необхідності втерти у пляму рідкий гліцерин і залишити на 10 годин або замочити в розведеній оцтовій кислоті чи перекисі водню.

Від кетчупу

Обробити за допомогою прозорого миючого засобу для посуду і залишити на 5-6 годин. Альтернативне рішення: замочити на кілька годин у суміші гліцерину і води у пропорції 50% на 50%. Якщо пляму і досі видно після прання, застосуйте бензин або суміш 25% аміаку та води (1 чайна ложка аміаку на 1 л води).

Від помади

Занурте пляму у незбиране молоко. Змініть молоко, якщо воно більше не відображає колір помади. Нанесіть прозорий засіб для миття посуду на пляму і залиште на 4-6 годин. Якщо колір лишається і після прання, застосуйте медичний спирт, коли виріб висушиться.

Від лосьйону

Застосуйте бензин. Покладіть клаптик паперового рушника під пляму. Змочіть спочатку область навколо плями бензином, щоб запобігти розтіканню, а потім і саму пляму. Це повинно тривати, поки пляма не щезне зовсім.

Від косметики

Змочіть прозорим засобом для миття посуду і помістіть у пластиковий пакет на 5-6 годин. Якщо пляма все ще залишиться, потріть її медичним спиртом.

Від туші для вій

Нанесіть засіб для миття посуду та залишіть у пластиковому пакеті на 5-6 годин. Якщо цього буде недостатньо – обробіть за допомогою бензину.

19.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 19.06.2014p. 
На головну сторінку