Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №662 від 26.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кабани-шкідники

Депутати Рівненської обради просять захистити краян від диких кабанів

У п’ятницю депутати Рівненської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання механізмів відшкодування шкоди за потрави сільськогосподарських культур, завданих дикими тваринами.

За даними народних обранців Рівненщини, в регіоні останніми роками спостерігається збільшення кількості диких кабанів. Вони наносять чималу шкоду селянам – знищують картоплю та інші сільгоспкультури на присадибних ділянках.

Натомість потерпілі не мають ніяких прав - навіть, коли селянин уб’є кабана під час нанесення ним шкоди, то буде змушений заплатити чималий штраф.

У зверненні зазначається, що згідно із Законом України “Про мисливське господарство та полювання” діє відстрочка плати за користування мисливськими угіддями до 1 січня 2015 року, а механізму відшкодування шкоди за потрави сільськогосподарських культур взагалі не існує.

У зв’язку з цим, депутати Рівненської обласної ради просять терміново призупинити дію відстрочки плати за мисливські угіддя та встановити, що плата за мисливські угіддя, як природнього ресурсу місцевого значення, здійснюється до місцевих бюджетів.

Крім того, її розмір встановлюється рішенням обласної ради. Цим же рішенням встановлюється й порядок розподілу коштів, що будуть спрямовані на розвиток територіальних громад, землекористувачів, які надали згоду на користування мисливськими угіддями та формування резерву для відшкодування шкоди за потрави сільськогосподарських культур.

26.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2014p. 
На головну сторінку