№664 від 10.07.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Корисно знати
* У стічній трубі кухонної раковини іноді накопичується бруд. Для усунення цього слід не рідше одного разу на тиждень виливати в раковину киплячий розчин пральної соди (столова ложка на 1 літр окропу, причому соду сипати в окріп).
* Накип з молока можна видалити з посуду, протерши її папером і кавовою гущею. Таким же способом можна видалити характерний запах горілого з посуду.
* Кавник легко відмиється всередині, якщо в ньому прокип’ятити чисту воду з шматочком лимона.
* Молочний посуд треба мити спочатку в холодній, а потім - у гарячій воді. Посуд, у якій були тісто і яйця, також миють спочатку в холодній воді, а потім - у гарячій.
* Жирний посуд легко мити теплою водою, якщо насипати в неї трохи сухої гірчиці (на тазик - одну чайну ложку). Після цього посуд сполосніть холодною водою.
* При митті посуду стакани часто ставлять один в один, і вони застрягають. Відокремити їх можна дуже легко, якщо опустити нижню склянку в теплу воду, а верхню наповнити холодною водою.
* Щоб яйця не розтріскувалися під час варіння, в воду сиплють трохи солі.
* Тріснуте сире яйце при варінні не випливає, якщо додати у воду оцтової кислоти (есенції).
* Опущені в солону воду свіжі яйця падають на дно, а несвіжі - спливають на поверхню.
* Обвітрений сир знову стане свіжим, якщо його кілька годин потримати в молоці.
10.07.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2014p. На головну сторінку |