Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №665 від 18.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат України серед аматорів

Точність - ввічливість чемпіонів

“ОДЕК” забив саме стільки, скільки потрібно було для виходу до наступного етапу

9 липня, 10 тур. “ОДЕК” (Оржів) – “Поділля” (Хмельницький) - 3:0 (2:0).

Голи: Газицький (17), Каращенко (30), Савицький (72).

У попередньому числі нашого тижневика ми розповідали, в якій складній ситуації опинився діючий Чемпіон України серед аматорів – оржівський “ОДЕК”. У матчі передостаннього туру з лідером групи, винниківським “Рухом”, представник Рівненщини врятувався лише на 88-ій хвилині. А в заключному турі, щоб не втратити шанс відстояти чемпіонський титул ще на груповому етапі, оржівцям необхідно було в заключному турі не просто перемогти, а з різницею не менше ніж у три м`ячі здолати хмельницьке “Поділля”.

Щодо останнього, то команда Хмельницького зараз перебуває на етапі відродження футболу, і, за чутками, “Поділля” планує виступати у другій лізі ПФЛ, тому гра з “ОДЕКом”, яка в турнірному плані нічого не значила для хмельничан, була лише можливістю перевірити власні сили, здобувши певний досвід. Не можна було відкидати і варіант стимулювання хмельничан ФК “Вінниця”, який, у разі невиконання оржівцями мінімального завдання на гру в заключному турі, мав шанси вийти до play-off.

Тому в Оржеві небезпідставно очікували на справжній бій, ось тільки з мотивацією у господарів справи були кращі, до того ж значно більший досвід і просто підбір гравців - цим і можна пояснити підсумковий результат матчу.

Що ж до самої гри, то в гостей шансів практично не було. “ОДЕК” повністю володів ініціативою та м`ячем, причому абсолютно не затримував його в своїх володіннях. Буквально вся команда була націлена на ворота суперника. Надто рідкі атаки хмельничан справно “поглиналися” оборонцями ще на підступах до штрафного майданчика, тому більшу частину матчу голкіпер “ОДЕКа” Юрій Кособуцький лише спостерігав за футболом.

Уже на сімнадцятій хвилині матчу на лінії штрафної по центру воріт Віктор Газицький “зачепився” за м`яч і, розвернувшись та перегравши захисника, не залишив шансів голкіперу - 1:0. Третина справи зроблена.

На тридцятій хвилині Вік­тор Каращенко забив м’яч у притаманному йому стилі. Його гол - прийняти м`яч на швидкості, обвести захисників та пробити повз воротаря. Рахунок - 2:0, здавалося, що “завдання” “ОДЕК” виконає ще в першій половині гри, а в другій - і перевиконає. Настільки все добре розгорталося в матчі для господарів.

Але третього голу довелося чекати дуже довго. А точніше, аж до 72-ої хвилини. Справжнім героєм матчу став Роман Савицький. Зі штрафного Віталій Тивонюк навісив, а оржівський півзахисник, перегравши оборонців, підправив м`яч у кут воріт - 3:0.

Після цього гра заспокоїлась. Здалося, “ОДЕК” навіть “зупинився”, для чого тренер господарів Григорій Шаламай зміцнив захист, замінивши нападника Віктора Каращенка центральним оборонцем Євгеном Скляром. Проте в час, що залишився, гості не змогли зіпсувати настрій ні присутнім на стадіоні вболівальникам, ні футболістам та керівництву “ОДЕКа”. З почуттям виконаного обов`язку оржівці впевнено довели гру до фінального свистка, таким чином здобувши перемогу з необхідним рахунком 3:0 та отримавши путівку до фінальної частини чемпіонату України серед аматорів.

“Маяк” (Сарни) - “Рух” (Вин­ники) – 3:2 (1:2).

Голи: Стахнюк (12); Улянчук (68); Бриж (90+3) - О.Шептицький (3, 15)

Останній тур Чемпіонату України серед аматорських команд для представника Рівненщини із Сарн не мав жодного турнірного значення. Та й до матчу команди підійшли з різним настроєм та кадровим наповненням.

“Рух” - головний фаворит цьогорічної аматорської ліги, достроково забезпечив собі не лише місце у фінальній частині, але й першу сходинку у відбірній групі, тому на гру в Сарнах взагалі можна було не їхати. Але, як кажуть, преміальні ніхто не відміняв…

Судячи із стартового складу, в основі гостей не було хіба що Макара, всі решта - пішли у бій. Щодо “Маяка”, то в останніх іграх команда втратила цілий ряд ключових футболістів. Семеро основних змушені були пропускати матч з різних причин, серед них - капітан команди Артем Українець та “диригент” оборони Ігор Носарєв.

Стартовий склад “Маяка” напевне більше нагадував заявку юнацької команди Сарн на чемпіонат області. В основі вийшов цілий ряд юних футболістів, які ще навіть школу не закінчили, і до цього часу взагалі навіть у “вісімнадцять” “Маяка” ніколи не потрапляли на матчі чемпіонату області.

На початку взагалі, здалося, що господарі вийшли на матч якимись “приреченими”. Вже на третій хвилині гри гості, як по нотах, розіграли примітивну комбінацію з довгою діагоналлю проходом по флангу та прострілом вздовж воріт. Це все супроводжувалось кількома помилками молодих захисників, і Олег Шептицький, як на тренуванні, вколотив м’яча у сітку - 0:1.

Але бойовий дух господарів неабияк піднявся вже за десять хвилин після пропущеного голу. Саме троє юних сарненчан від своїх воріт організували атаку, а Артур Стахнюк не побоявся піти “до кінця”, в оточенні захисників добиваючи м’яча в порожні ворота після своєї ж першої невдалої спроби - 1:1.

Не довго раділи сарненчани, адже за дві хвилини знову Олег Шептицький, отримавши м’яча на лінії штрафного, не сильно, але точно під саму штангу виконав ювелірний удар. Як не намагався Олександр Симонович дістати м’яча, але це йому так і не вдалося - 1:2.

Зрозумівши, що втрачати вже нічого, господарі заспокоїлись, і почали гнути свою лінію. І це почало в них виходити. Обидві команди не прагнули тягнути час, тримати м’яча тощо. Кожне володіння ним відразу перетворювалось в атаку як в один бік, так і в інший. Щоправда, ефективність нападників обох суперників бажала бути кращою. Тож у першому таймі команди супергольових моментів так і не створили.

Другий тайм був набагато “веселішим”. Гості мали кілька реальних нагод збільшити рахунок. Щодо “Маяка”, то у них пішли діагоналі, особливо на правий край, де човником снував Дмитро Улянчук. І на 67-ій хвилині його зусилля були винагородженні. Коли хавбек господарів на льоту підхопив м’яча, в один дотик прибрав захисника, а другим - влучно пробив у нижній кут воріт - 2:2.

“Маяк” продовжував більшу частину своїх атак будувати через правий фланг, але здебільшого все завершувалось положенням поза грою, часто доволі сумнівним.

До основного часу головний арбітр компенсував аж п’ять хвилин, і розв’язка матчу настала на третій компенсованій. Триходівка “Маяка” після вкидання ауту і Олексій Бриж опинився в штрафному майданчику, залишивши позаду усіх захисників. Після цього зреагувати на гарматний постріл нападника господарів під поперечину в Юрія Шевчука шансів не було - 3:2.

У час, що залишився, гості прагнули відігратися, але фінальний свисток арбітра застав в атаці саме сарненчан. Відтак, в останньому турі “Маяк” здобув заслужену вольову перемогу над сильним суперником, довівши собі, що потенціал в команди є.

18.07.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2014p. 
На головну сторінку