Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Концерт

Рок проти війни

Рок проти війни

Так вже складається, що не вперше у Рівному організаторами благодійних концертів на підтримку української армії виступають творчі люди, а, скажімо, не бізнесмени або політики. Організатором чергового благодійного концерту “Рок проти війни”, який відбувся 19 липня у МБК “Текстильник” став засновник репетиційної бази “Rock in your face”, гітарист рівненського гурту “Extasy” Сергей Мациборко. Він вже неодноразово проводив у Рівному рок-фестивалі важкої музики, та цього разу вирішив провести перший проект на підтримку української армії.

Серед рівненських гуртів, які грали в стилях панк рок, хеви метал, сайбер метал, підтримали цю ідею та вийшли на сцену “Supermario”, “The Crabs”, “Palestina”, “Postfactum”, “Mangust”, “Extasy” та “FarInHate”. У підсумку від продажу квитків було зібрано 2540 гривень, з яких 1500 гривень пішли на звук і світло.

- Разом на потреби нашої армії ми передаємо 1100 гривень - негусто, але копійка до копійки і користь є, - коментує ситуацію Сергій Мациборко. - Загалом я був організатором п’яти фестивалів “Rock in your face”, але до цього концерти не були благодійними. Дехто закидав мені, мовляв, чому частина суми пішла на оплату звуку та світла, але я на це відповів, що люди, які забезпечили головне - підзвучку та освітлення заходу і взяли за це третину вартості, повинні годувати власні родини – це їхня робота.

Спочатку ми мали заплатити за “звук” 2000 гривень, але хлопці з розумінням поставилися до ситуації і скинули нам 500 гривень. Дуже хотів подякувати усім, хто небайдуже віднісся до благодійного концерту. А це чимало людей. Вдячний усім “медійникам”, які висвітлювали подію на всіх ресурсах.

Зняти рекламний відео-ролик для ротації на місцевому телебаченні допомогли Дмитро Купер та Сергій Орлов. Павло Винничук просто за “поїсти” відпрацював звукорежисером. Адміністрація МБК “Текстильник”, особисто Тарас Максименко - безкоштовно надали зал для концерту, взявши оплату тільки за використану електроенергію. Андрій Янок надав подіум під барабани. Музичний магазин “Віола” поставив якісний звук, світло і дим фактично за третину вартості! Квитки на вході продавали моя сестра та дружина. Охоронець Ігор, стояв на охороні, а потім допомагав все вантажити. Транспортні витрати оплачував зі своєї кишені. Ну і, звісно, велика подяка музикантам, які відіграли на сцені. Гурти чудово зрозуміли сенс і не "парили мізки" з приводу кількості пісень, порядку виступу і не намагалися на дурняка провести на концерт друзів. Гурти підбиралися за ідеологічним принципом, ті, хто розділяє ідею підтримки армії.

Щодо ідеї благодійного концерту, то в мене вона з’явилась спонтанно! Ми мусимо допомагати армії - хто чим може! Чим сильніша наша армія, тим менша вірогідність війни! Коли ворог топче нашу Батьківщину, кожна гривня наближає нашу перемогу і, власне, кінець війни! Гроші особисто передали в руки журналісту Юрію Дюгу, який згодом поінформує, що було на них придбано.

- Наш гурт було створено нещодавно, у 2010 році, та за цей час вже не раз приймали участь в благодійних акціях. Зокрема, грали в Житомирі на відкритті байкерського сезону в “Gods Garage”. Кошти, які були зібрані під час концерту, відправлені на допомогу дитячому дитбудинку, - розповідає вокалістка гурту “Super Mario” Катерина Якубюк. - На концерті “Рок проти війни” була особлива атмосфера, патріотизм та відданість своїй країні перепов­нювали кожного присутнього в залі. Звичайно, дуже шкода, що людей було небагато, але Сергій Мациборко доклав усіх зусиль, щоб цей концерт пройшов на “Ура!”.

- Ми завжди пропагували європейську музику, культуру і європейську систему цінностей, - продовжив вокаліст гурту “Palestina” Максим Коломис. - Тому ми від початку підтримували Євромайдан. Коли Росія у відповідь на нього почала агресію, мені було дуже відрадно спостерігати, як багато людей єдиним фронтом стали проти цієї політики. Часи нині непрості для усіх нас, проте хлопцям з передової таки найтяжче, а отже, усім, чим можна, всі учасники “Palestina” готові активно їм допомагати. Раніше ми брали участь у благодійних концертах, проте від якогось часу почали ставитися до цього прискіпливіше, придивляючись, хто саме тією благодійністю зай­мається і наскільки ми впевнені у порядності цих людей. Під час концерту в залі була неймовірна спека. Усі музиканти, та й, думаю, глядачі, в буквальному сенсі стекли сьомим потом.

24.07.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку