№670 від 21.08.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Господині на замітку
Можливо, заморожувати ягоди в пакетах комусь просто не подобається, при цьому вони іноді просто перемерзають і втрачають свій первинний смак. Є ще один, досить непоганий метод заморозки свіжих ягід - це використання пляшок, а саме пластикових пляшок, нестачі яких зараз, напевно, ніхто не відчуває. Причому, якщо раніше пляшки були майже всі однакової форми і місткості, то зараз їх виробляють різної форми та об’єму, з вузьким і широким горлом. Так що підібрати потрібні пляшки буде зовсім неважко.
Потім ягода перемішується у відрі з невеликою кількістю цукру або ж з медом і “заливається” прямо в пляшки. Велику полуницю можна трохи розім’яти товкачем, щоб вона змогла пройти в горлечко. Також можна заморожувати і вишню. Кісточки, звичайно, краще видалити, потім ягоду заправляємо в пляшку і туди ж доливаємо приблизно 100-150 мл меду.
Пляшку перевертаємо кілька разів у руці, закриваємо її і вкладаємо в морозилку до зими. При такому зберіганні і полуниця і вишня добре зберігають свій смак, він залишається природним і при цьому ще й не губиться аромат.
Варити з таких ягід взимку можна що завгодно, аромат практично як улітку. Цукор і мед виконують тут функцію консерванту, і відмінно допомагають зберегти натуральні властивості ягід.
21.08.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. На головну сторінку |