Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №670 від 21.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нове

Служба фінансових розслідувань

Наразі Рівненська область залучена у процес створення Служби фінансових розслідувань. Передбачається, що до нової структури увійдуть підрозділи податкової міліції Головного управління Міндоходів у Рівненській області, а також відповідні підрозділи на Рівненщині: Держфінінспекції, Держслужби по боротьбі з економічними злочинами, спецпідрозділи УБОЗ МВС та СБУ.

– Таким чином питання економічної безпеки держави буде зосереджене в єдиному органі. Адже зараз, наприклад, ухилення від сплати податків розслідує податкова міліція, а незаконне відшкодування податку на додану вартість структури в МВС. Зрештою має суттєво зменшитися тиск на бізнес, а також громадський контроль – з єдиною державною структурою суспільству буде набагато простіше контролювати витрати і надходження, – розповів в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Із створенням Служби зменшиться загальна кількість перевірок підприємців і фактично припиняться перевірки малого і середнього бізнесу. Ще одним позитивом буде скорочення персоналу. Це дозволить організувати конкурс і найняти на роботу найкращих працівників, яким буде суттєво збільшена зарплата, що зменшить корупційні ризики.

Аналогічні служби успішно діють у декількох європейських країнах – Фінансова гвардія в Італії, Фінансова поліція в Австрії, а також у Польщі, Щвеції, Грузії та США.

21.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. 
На головну сторінку