Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №670 від 21.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія міськради

Ближче до виборів – більше конфліктів

Ближче до виборів – більше конфліктів

Підтвердженням цього є події в Рівному минулого тижня. Передусім мається на увазі чергове сесійне засідання Рівненської міської ради. А передувало йому засідання Рівненського міськвиконкому. Про його рішення наша газета вже розповідала. Щоправда, перед самим засіданням міський голова Рівного Володимир Хомко зробив повідомлення.

“Ви пам’ятаєте, що свого часу обласна рада прийняла рішення про обмін гуртожитку на Відінській, 10 на об’єкт на Князя Володимира. Я зробив запит в Мінюст, в Генпрокуратуру. Отримав відповідь – чистий кримінал. Те, що запропонувала обласна рада – чистий кримінал. Я це передбачав. Я – юридично грамотна людина. Якщо Кириллов не грамотний…У законі чітко написано: обласна рада повинна продати це приміщення, визначити ціну, передати субвенцію міській раді і ми викупимо це приміщення”, - зазначив Володимир Хомко.

Нагадаємо, мова йде про проблему людей, які мешкають у гуртожитку на Відінській, 10. Свого часу приміщення приватизували разом із людьми. Тепер вони не мають можливості проживати в своїх кімнатах та приватизувати їх. Люди тривалий час оббивають пороги різних установ, але безрезультатно.

У червні Рівненська облрада запропонувала обмін - будівлю соціально-побутового призначення за адресою м.Рівне, вул. Князя Володимира, 112-а; на приміщення гуртожитку, що знаходиться за адресою: м.Рівне, вул. Відінська,10.

Через кілька днів після засідання виконкому міському голові Рівного Володимиру Хомку знову довелося повернутися до цієї теми, але вже на сесії міськради. Сесію прийшли пікетувати. Щоправда, не з обласної ради, яку він в особі її керівника виставив на виконкомі, скажемо так, в не зовсім приємному світлі, а люди з Відінської, 10.

Прийшли вони не самі, а з громадськими активістами. Вимагали негайного прийняття рішення, яке задовольнить мешканців гуртожитку. Традиційно звучали вигуки “Ганьба!”.

Міський голова Рівного не приховував своїх почуттів і переконань стосовно того, що ситуацію використовують певні сили.

“Вас використали просто. Покажуть картинку по телевізору і все. І їм ваш гуртожиток до лампочки. То, можливо, з нами ви отримаєте, як будете робити те, що я кажу. Ми доб’ємося”, - звернувся до людей Володимир Хомко.

У підсумку компромісне рішення було прийняте. Сесія ухвалила звернення до обласної адміністрації та облради. Відповідно до нього проблеми мешканців гуртожитку вирішуватимуться за столом переговорів представників усіх зацікавлених сторін. Щоправда, яким буде результат – поки що прогнозувати ніхто не береться.

Наступним приводом для конфліктів на сесії стали заслуховування звітів начальників ЖКП. Першим став звіт керівника ЖКП “Перспективне”.

Як ми вже повідомляли, нещодавно підприємство пікетували обурені мешканці, яких обслуговує “Перспективне”. Люди були незадоволені тим, що керівництво ЖЕКу має високу зарплату, а якість обслуговування, порівняно з попередніми роками, знизилася в рази. Зрозуміло, що виступ керівника ЖКП на сесії був сприйнятий далеко не на “ура”. Після цього керівник заявив про своє звільнення.

Такий хід не сподобався окремим народним обранцям Рівного. Вони пропонували комунальникам, яким місто платило високу зарплату і які завалили роботу, не просто йти з посад, а нести відповідальність.

До речі, про цифри. Одним з громадських активістів було озвучено таку статистику: керівники ЖЕКів у Рівному отримують не менше семи тисяч гривень на місяць, за півтора року вони отримали 176 тисяч гривень премії. Після озвученого в багатьох присутніх виникло запитання щодо позиції в цьому плані міської влади. Тобто: куди вона дивиться і чи не зацікавлена в такому розкладі справ?

Відповіді на це на сесії не прозвучало. Натомість, від міського голови Рівного Володимира Хомка надійшла пропозиція громадським активістам очолити вакантне місце начальника ЖКП.

Подальші, вже після сесійні, події були ще цікавішими. На початку цього тижня громадський активіст, якого стосувалася ця пропозиція, оприлюднив повідомлення, в якому висловив згоду зайняти посаду начальника ЖЕКу, але за однієї умови – коли начальником іншого ЖКП стане Володимир Хомко.

“Впевнений, що ви, як досвідчений господарник, таким кроком принесете набагато більше користі не тільки для конкретного “ЖЕКу”, але і для міста в цілому, адже нарешті зможете виконати свою передвиборчу програму і дасте Рівному шанс зрушити з мертвого місця і запрацювати ефективно та прогресивно”, - зазначається в повідомленні.

На час підготовки номера відповіді з міськвиконкому на пропозицію активіста редакція не одержала.

21.08.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. 
На головну сторінку