Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №673 від 11.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол.Чемпіонат області

Бойова нічия “Маяка” в Гощі, вивела на друге місце “Ізотоп”

Бойова нічия “Маяка” в Гощі, вивела на друге місце “Ізотоп”

Перша ліга. 11 тур. ФК “Гоща-АМАКО” - “Маяк” (Сарни) - 1:1 (юнаки – 1:2), “Случ” (Березне) - “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - 0:3 (2:3),”Сокіл” (Радивилів) - “Волинь-Цемент” (Здолбунів) – 3:1 (3:1), ФК “Садове” - ФК “Малинськ” - 1:2.

З огляду на те, що минулої неділі лідер чемпіонату, оржівсь­кий “ОДЕК”, почивав на лаврах, тобто, за відсутності “пари”, в одинадцятому турі участі не брав, то особливу увагу привертала до себе зустріч у Гощі, де місцевий клуб приймав сарненський “Маяк”. Нагадаю, обидві команди знаходяться у верхній частині турнірної таблиці і ведуть боротьбу за медалі.

У першому колі, завдяки автоголу гравця гощанців, сарненчани в рідних стінах здобули мінімальну перемогу. Не проти були повторити подібний “фокус” і цього разу, при чому в одному з епізодів, вже за рахунку 1:1, м’яч рикошетом від голови Олександра Дмитрука ледь не влетів знову, як у Сарнах, у ворота Олексія Дем’янця, проте цього разу ФК “Гоща-АМАКО” підстрахувала поперечина.

Проте, за все за порядком. На стартовому відрізку матчу у Гощі перевагою впевнено заволоділи гості з Полісся, які вже до середини тайму провели кілька гострих атак. Одна з них завершилася призначенням штрафного, розіграш якого і приніс успіх сарненчанам. Пропущений гол, відповідно, спонукав уже господарів діяти більш активно попереду. Проте, відверто кажучи, до перерви в них це виходило не надто переконливо.

Ситуація на полі різко помінялася у другій половині зустрічі. Гощанці, отримавши наганяй від свого головного “коуча” Володимира Новака і, дещо, перебудувавши власні ігрові порядки, всерйоз взялися за справу порятунку поєдинку. Результат не примусив себе довго чекати – одна з масованих атак ФК “Гоща-АМАКО” завершилася точним ударом Богдана Новака, і м’яч від голови центрального “хавбека” господарів потрапив точно у верхню дев’ятку воріт суперника.

Далі події на полі розгорталися ще цікавіше. Здавалося, обидва суперника не дуже й цінували нічию. Небезпечні моменти та гольові епізоди поз­мінно виникали, то біля воріт господарів, то біля воріт гостей. Саме в ці хвилини трапився епізод, коли після пробиття штрафного удару м’яч поцілив у голову “ліберо” гощанців та полетів у протихід руху голкіпера… Проте, на противагу сарненському матчу, на заваді м’ячу стала поперечина.

Щоправда, останнє слово у цій грі залишилося, якраз за ФК “Гоща-АМАКО”. На останній доданій хвилині, несподівано, два гравці господарів опинилися з м’ячем проти одного оборонця сарненчан, але удар капітана гощанців Олега Буркальця прийшовся в бокову стійку. У підсумку, бойова нічия 1:1 і маса емоцій у місцевих та приїжджих уболівальників.

Нічийним результатом у грі конкурентів сповна скористався “Ізотоп-РАЕС”, який у гостях, “на класі”, здолав березнівський “Случ” та вийшов на друге місце.

Поближче до групи лідерів підібрався ФК “Малинськ”, який у Садовому, поступаючись у першому таймі 0:1, двічі вразив ворота господарів, та здобув важливу виїзну перемогу 2:1.

У битві аутсайдерів упевнено переміг “Сокіл”, ця вікторія дозволила радивилівцям залишити останнє місце в турнірній таблиці та, навіть, опинитися на сьомому щаблі, обійшовши “Случ”.

Друга ліга. 9 тур. “Калина” (Бугрин) - “Водник” (Рівне) - 1:0, “Спартак” (Дубно) - ФК “Костопіль” - 1:2, “Горинь” (Дубровиця) - “Полісся” (Рокитне) - 4:2, “Енергія” (Володимирець) - ФК “Вельбівне” - 0:7.

У другій лізі не на жарт “розійшовся” клуб із Вельбівне. Після розгрому на домашньому полі у попередньому турі дубровицької “Горині” - 7:1, команда з Острозького району “познущалася” в гостях над “Енергією” - 7:0. Подібних поразок у Володимирці, мабуть, не пам’ятають і за часів виступу їхніх футболістів у першій обласній лізі.

Упевнено продовжує виступати в турнірі ФК “Костопіль”, який у гостях переграв дубенчан. Після провалу у Рокитному, реабілітувалася бугринська “Калина”, яка з мінімальним рахунком обіграла в себе вдома студентів із “Водника”.

Чемпіонат області серед ветеранів

6 тур. Дубенський р-н - “Зеніт-Ветеран” (Шубків) - 1:1, Костопільский р-н - Радивилівський р-н – 0:2, “Маяк” (Сарни) – Володимирецький р-н - 2:0.

Як повідомили в асоціації ветеранського футболу України, “Рішельє” та “Металург” зустрінуться з ветеранами Маріуполя та Бердянська орієнтовно у вересні, і цього ж місяця плануєть­ся провести і фінальну частину змагань за участю команд із Рівного та Луцька.

11.09.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 11.09.2014p. 
На головну сторінку