Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ФутЗАЛ. Екстра-ліга

Ледь вдруге не втратили перемогу

Ледь вдруге не втратили перемогу

2 тур. 13 вересня. “СумДУ” (Суми) - “Ураган” (Івано-Франківськ) – 1:6, “Локомотив”(Харків) - “Спорт лідер+”(Хмельницький) - 5:1, “Титан-Зоря” (Полкровське) – “Приват” (Кривий Ріг) – 7:3, “ЛТК” (Луганськ) – “Енергія” (Львов) – 2:1.

“Кардинал” - “Лукас” - 3:1 (1:0).

Рівне: Дєнюжкін - Ситник, Фаренюк, Кашуба, Волянюк - Маринюк, Басич, Танський, Кручок - Сондак, Ланко, Піддубний.

Кременчук: Прихожий - Доманський, Заворотний, Маньківський, Тарасенко - Крупін, Лапа, Кулька, Рибак - Цвелих, Данилейко, Махно.

Голи: Фаренюк (10), Сондак (39), Волянюк (40) - Тарасенко (34).

Попередження: Ситник (18), Кашуба (28) - Тарасенко (14).

Рівненський “Кардинал” в рамках другого туру приймав дебютанта Екстра-ліги - “Лукас” з Кременчука. Цікаво, що це був поєдинок двох команд, на чолі яких стоять граючі тренери, відповідно Сергій Піддубний і Валентин Цвєлих.

Розвідка боєм завершилася вільним ударом з лінії воротарського гостей, ось тільки Волянюк у ствір воріт не влучив, пробивши повз ближню стійку. “Кардинал” м’ячем володів більше, але динаміки в позиційних атаках було небагато. Згодом - дальній удар Танського, після якого м’яч влучив у стійку. “Лукас” надовго замкнули на його половині, а ближче до середини першого тайму при нулях на таб­ло став спостерігатися ігровий застій. Вектор боротьби напрямок не поміняв, але воротар гостей Прихожий працював уважно і безпомилково. Почергово відбиваючи удари все того ж Волянюка і Ситника. Не схибив і його колега Дєнюжкін, коли двічі зреагував на небезпечні удари Крупіна. Не забиваєш ти... Цей неписаний футбольний закон отримав підтвердження на 10-й хвилині. Кашуба потужно пробив з правого фланга, а коли голкіпер ногою відбив удар, Фаренюк, якого залишили на самоті перед воротами, просто катнув м’яч за лінію порожніх воріт. Відповісти відразу колектив з Полтавської області не зумів, а тому незабаром знадобився тайм-аут. Неважко здогадатися, про що йшла мова, але в агресивності гості не додали. Згодом Кашуба мав чудову нагоду відзначитися, але Прихожий знову виявився на висоті. На 14-й хвилині м’яч влучив у руку когось із гостей – 6 фол і дабл-пенальті. Проте Волянюк змарнував ще один шанс забити, коли при реалізації десятиметрового почав вигадувати велосипед і в підсумку програв дуель голкіперу, який завчасно вийшов з воріт і без проблем, майже з лінії воротарської, відбив удар низом ногою, попередньо скоротивши кут обстрілу. Зреагував воротар і на потужний дальній постріл Фаренюка. Перед перервою вже стійка зіграла за господарів після удару Кульки, причому це був чи не найліпший епізод “червоно-білих” у першому таймі.

У другому таймі “Лукас” відразу спробував перехопити ініціативу і відігратися. Перепоною на цьому шляху стало бажання все зробити швидко, так що більшість довгих передач виявлялися неточними. Індивідуальні проходи з ударом виходили у гостей куди більш якісними. Рівняни грали по рахунку, але перевага в один м’яч не забезпечувала їм спокійного життя. І після п’ятихвилинки в обороні вони показали, що думають про майбутнє. Коса, як кажуть, найшла на камінь, полетіли іскри, темп помітно виріс. Для повноти і яскравості відчуттів не вистачало голів. Зі сторони здавалося, що суперники працюють на межі, проте підготовлені добре, а тому й встигають по всьому периметру майданчика. Якщо щось при руйнуванні не виходило, виручали воротарі. “Лукас” таки відігрався за сім хвилин до кінця. Кулька пробив з гострого кута, і Тарасенко, випередивши Басича, підставив ногу, й м’яч влетів у рівненські ворота. До цього моменту співвідношення фолів було 4:5, отже, кінцівка обіцяла бути спекотною. Спочатку здалося, що бажання все вирішити одним ударом було слабшим від боязні все втратити після однієї помилки. Виявилося, що тільки здалося. Розв’язка таки трапилася, а героєм епізоду і матчу за 93 секунди до кінця став Володимир Сондак, який кількома хвилинами раніше ледь не “привіз” собі гол. Підхопивши м’яч майже біля воріт суперника, Володимир зі зрозумілих тільки йому причин відкотився до свого воротарського майданчика, де і втратив м’яч. На щастя, ворота захищав досвідчений Віталій Дєнюжкін, який і виправив помилку свого партнера по команді, вибивши м’яч в майданчик. А ось за майже півтори хвилини до завершення гри Сондак таки реабілітувався, за попередні огріхи. Володимир отримав передачу після неодноразової перепасовки з Кашубою майже на правій лицьовій лінії, пробив повз Крупіна і під рукою у падаючого Прихожого – 2:1. Валентин Цвєлих тут же вийшов на майданчик у п’ятірці без воротаря, роль якого на майданчику виконував Кулька. Але фінальний штурм вийшов безрезультатним, натомість Волянюк свій гол таки забив. У боротьбі з Маринюком, помилився капітан гостей Крупін і відкинув м’яч Михайлу. Той перехопив м’яч майже в середині свого майданчика і в супроводі Максима, для надійності, зробив забіг до воротарської суперника, і вже звідти, метрів з 3-4, за 5 секунд до кінця встановив остаточний рахунок у грі – 3:1.

Після двох турів максимальну кількість очок набрали “Локомотив” і “ЛТК”, по одній перемозі мають всі інші команди, окрім аутсайдерів “Привату” і “СумДУ”, які програли обидві гри.

Наступний матч рівняни проведуть у Кривому Розі з одним із аутсайдерів, новачком найвищого дивізіону “Приватом”, який спочатку програв дома “ЛТК” - 1:2, а згодом ще одному новачку Екстра-ліги - “Титану-Зорі” в Покровському.

18.09.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку