Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комунальний конфлікт

Із ОСББ – назад у ЖЕК

У Рівному назріває конфліктна ситуація комунального плану. Йдеться про найстарішу в мікрорайоні “Північний” багатоповерхівку на вулиці Шухевича, 6.

Як ми вже повідомляли, у цьому будинку на початку року було нібито створене об’єднання співвласників квартир. Щоправда, сам факт створення у багатьох мешканців багатоповерхівки викликав сумніви – на збори по створенню ОСББ кворуму зібрати не вдалося. Потім, нібито, проводився поквартирний обхід і збиралися підписи за створення ОСББ, а вже згодом, дехто піддав сумніву справжність підписів. Дійшло до того, що зі станом справ навколо створення ОСББ на Шухевича, 6 розбиралися на нараді в Рівненській ОДА. Як повідомляє прес-служба ОДА, було запропоновано кілька варіантів виходу із проблемних ситуацій.

Проте, на початку цього тижня у своїх поштових скриньках мешканці багатоповерхівки побачили одразу два документи кардинально протилежного змісту. В одному зазначалося, що немає рішення сесії Рівненської міськради про передачу будинку з балансу ЖЕКу на баланс ОСББ і документи ОСББ не мають юридичної сили. В іншому, що ОСББ є легітимним і працює офіційно. Крім того, вказувалося, в якому стані будинок був переданий з балансу ЖЕКу: “Покрівля будинку протікає і потребує капітального ремонту. Мережі холодного, гарячого водопостачання та водовідведення зношені на 90 відсотків і потребують капітального ремонту: холодне та гаряче водопостачання на вводі в будинок не перекривається (засувки відсутні), водопостачання по стояках в квартири не перекривається, каналізаційні труби з’єднані між собою гумовою шиною і мають тріщини. Тепломережі потребують ремонту. Електрощитові потребують ремонту. Виходи на дах, горище та у підвали відкриті. Ці місця обмеженого доступу для сторонніх осіб доступні для собак, котів, бомжів, там купи сміття, підвали не освітлюються”, - зазначається в документі.

Отримавши та прочитавши його, мешканці будинку задалися питанням: “А куди ж дивилася міська влада, якщо вона справді передавала такий комунальний непотріб об’єднанню і за що керівництво ЖЕКу тоді отримувало премії?” Звісно тепер комусь потрібно відповідати.

За логікою речей і відповідно до чинного законодавства - ЖЕК має передати будинок на баланс ОСББ в технічно справному стані. Як його утримувати та якими методами, то вже справа мешканців. У даному разі ж виходить все навпаки. Тому люди вирішили поки що повернутися назад до ЖЕКу. Як повідомили кореспонденту “Рівне-Ракурс” члени ініціативної групи, ця ідея підтримана більшістю мешканців будинку.

18.09.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку