№676 від 02.10.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Харчування
Виявляється, деякі із продуктів, які ми вважаємо корисними, можуть нашкодити.
По тій же причині не варто пити з медом надто гарячий чай або молоко.
Мед – сильний алерген.
Педіатри радять вводити його в раціон дитини не раніше ніж з року і переконавшись, що у малюка немає на нього алергії.
Ну, здавалось би, вівсянка корисна всім і кожному. Але і з нею не все так просто. Вся справа в фітиновій кислоті, яку містить ця крупа. Кислота ця гальмує всмоктування кальцію в кишківнику. Тому гастроентерологи радять тим, хто схильний до остеопорозу (а найчастіше це жінки старші 45-50 років), чергувати вранішню вівсянку іншими крупами – гречаною, ячною і кукурудзяною. Найкраще всього поєднувати вівсянку зі свіжими фруктами і продуктами, які допомагають засвоєнню кальцію: сирами, йогуртом.
Група дієтологів із Мюнхенського університету систематизувала дані про те, як же реально молоко діє на організм людини. Звичайно, воно і токсини із організму виводить, і допомагає виробленню імунних клітин. Але знайшлись і мінуси.
Як стверджують вчені, обмежити вживання молока слід, якщо у вас є схильність до утворення каміння в нирках або жовчному міхурі. Також натуральне цільне молоко слід обмежувати при артритах: молочна кислота посилює запалення в суглобах. Їжа на клітинному рівні керує процесами в організмі, програмує нам довголіття або хвороби і швидку смерть.
Тепер вчені-лікарі і біологи вважають, що спожите ще в дитинстві, вплинуло на хімічні процеси в мозку. В похилому віці це може призвести до склерозу чи хвороби Паркінсона.
Немає такої проблеми зі здоров’ям, на яку, в певній мірі, не вплинуло б наше харчування. Їжу тепер називають чарівними ліками, які не тільки попереджають і виводять із хвороби, але й підвищують рівень фізичної та психічної енергії.
02.10.2014 | Валентина Копель, лікар-санолог ОЦЗ |
Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2014p. На головну сторінку |