Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Думка фахівця

Олег Червонюк: “У Верховній Раді має бути пропрезидентська більшість”

Олег Червонюк: “У Верховній Раді має бути пропрезидентська більшість”

Важливішої події в політичному житті держави ніж парламентські вибори 26 жовтня сьогодні немає. Від того, кого ми оберемо до парламенту, залежить саме існування Незалежної України. Тому ми звернулися до власника Рівненського “Льонокомбінату”, відомого громадського діяча Олега Червонюка і попросили розповісти про його бачення ролі парламенту та тих завдань, які стоять перед головним законодавчим органом України.

- Для того, щоб Президент України Петро Порошенко зміг втілити в життя свою програму реформ, яку я особисто повністю підтримую і її впровадження вважаю життєво необхідним для держави, в парламенті потрібна стабільна пропрезидентська більшість. У нас за Конституцією - парламентсько-президентська республіка, і тому дуже важливо, щоб президентська та парламентська гілки влади діяли разом. Особливо в умовах війни. Неможливо її виграти без згуртованості усього суспільства навколо верховного Головнокомандувача.

В історії не було випадків коли б політичні чвари допомагали в перемозі. Навпаки - саме роз’єднаність наших націонал-демократичних сил, їхня боротьба між собою у часи громадянської війни дали змогу більшовикам здобути перемогу над Незалежною Україною. Ми усі повинні пам’ятати цей урок історії і не допустити його повторення. Саме тому депутати майбутньої Верховної Ради не можуть собі дозволити безвідповідальності та пустопорожніх розмов.

Час політиків, які тільки те й вміють, що виступати на мітингах та влаштовувати бійки в сесійній залі, минув. Я впевнений: нам усім потрібна відповідальна влада, яка вміє організувати забезпечення нашої армії усім необхідним в найкоротші терміни.

Як цього досягти? Звернемось знову до історії, коли Радянський Союз опинився в 1941 році на межі розгрому, наркомат озброєння очолив 34-річний інженер Дмитро Устінов, який зміг за лічені місяці збільшити випуск гармат та мінометів у сотні разів, а стрілецької зброї лише за один 1942 рік СРСР виготовив більше ніж за двадцять попередніх років. При цьому жодних додаткових заводів не будувалося. Цього вдалося досягти завдяки грамотному використанню наявних промислових потужностей, робочої сили та сировини.

Сьогодні, коли наші вояки потерпають від нестачі зброї, амуніції та навіть продуктів, без ефективно працюючого міністерства промислової політики ми не зможемо забезпечити нашу армію усім необхідним. Праця волонтерів - це дуже добре, патріотизм наших людей, які постійно допомагають армії, - це чудово, але саме держава, використовуючи власну промисловість, повинна забезпечити матеріальну складову перемоги. Для цього потрібно закінчувати з розмовами про удосконалення політичної системи – треба працювати щоденно і, головне, ефективно над тим, щоб наша армія мала не тільки моральну, але й матеріальну перевагу над ворогом. Якщо ми цього не зробимо, то наші онуки проклянуть нас за втрату незалежної України.

09.10.2014Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 09.10.2014p. 
На головну сторінку