№678 від 16.10.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Лікарські рослини і приправи
Тонкий аромат і особливий смак імбиру через те, що в ньому міститься велика кількість ефірної олії і різних компонентів, вони й надають цій прянощі унікальні смакові характеристики. Його використовували ще у Стародавній Греції в якості приправи, коли готували хліб, а в середні віки в Європі імбир отримав ще більше застосування. Коренем імбиру надавали смаку вину, пиву, напоям, додавали в варення і у вироби з тіста, приправляли страви з овочів і м’яса. Для посилення корисних властивостей імбиру його змішували з такими прянощами як кардамон і мускатний горіх. Добре поєднується імбир з лимоном і з медом.
Лікувальні властивості імбиру
Завдяки своїм цілющим властивостям, імбир використовується, як лікарський засіб. Найважливішою властивістю імбиру вважається його здатність підсилювати мозковий кровообіг, що в свою чергу стимулює активність мозку. Тому в раціон харчування рекомендують включати імбир людям, зайнятим розумовою працею. Пряний аромат імбиру - прекрасний тонізуючий, підвищує самооцінку і бадьорить.
Імбир позитивно впливає на імунну систему людини, допомагає організму позбавитися від токсинів. Його часто використовують як профілактичний засіб від простуд, імбир не протипоказаний дітям.
Якщо ви почали кашляти і чхати, візьміть невеликий шматочок кореня імбиру і пожуйте його. Якщо у вас заболіло горло, спробуйте видавити з імбиру трохи соку, десь 2 чайні ложки, і додайте щіпку солі, цей засіб можна приймати перед їжею. Також антибактеріальні властивості імбиру згодяться вам і для того, щоб ліквідувати запальні процеси в роті, наприклад, при стоматиті.
Імбир - ефективний засіб для профілактики лікування виразкової хвороби, він добре впливає на слизову оболонку шлунка, запобігає появі кишкових паразитів. Речовини, які містяться в імбирі, сприяють нормалізації кровоносних судин, мають протиракові якості, знижують ризик утворення тромбів.
У корені імбиру містяться незамінні амінокислоти, які грають величезну роль в обміні речовин. Таким чином, імбир можна використовувати, щоб нормалізувати жировий обмін, зокрема, щоб підвищити засвоюваність тваринних жирів. Для цього потрібно додавати трохи маринованого або сушеного імбиру до рибних або жирних м’ясних страв.
Також потрібно згадати ще й таку корисну властивість імбиру, як усунення болю. Для цього потрібно натерти свіжий імбир або взяти сушений імбир і розвести водою до кашкоподібного стану. Прикласти на проблемну ділянку, і незабаром біль вщухне.
16.10.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2014p. На головну сторінку |