№679 від 23.10.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Цікаво знати
Якщо одним не дуже прекрасним днем білий світ за вікном вам здасться не таким вже й білим, значить в кімнаті ви вже не одні - поруч Вона, осіння (або будь-яка інша) хандра або, по-простому, депресія.
Компанію світовим недосконалостям становлять тяжкі і нудні думки про сенс життя, які починають третирувати втомлений мозок вічним гамлетівським питанням і його варіаціями: “бути чи не бути”, “для чого ти живеш”, “у чому сенс твого життя” і т.д. У підсумку, погойдуючись у м’яких обіймах депресії, ти починаєш розуміти, що життя - це суцільна низка розчарувань, невдач і обману або самообману (що не так вже й важливо, в кінці кінців)...
СТОП!
Можемо вас порадувати - якщо ви дочитали до цього місця, все не так вже й погано - ви ще здатні сприймати інформацію. Тепер, озброївшись нашими рекомендаціями, поспішіть на кухню, тому що потрібно нанести депресії нищівного удару і скласти спеціальне антидепресове меню. Адже не секрет, що багато продуктів мають здатність боротися з цим апатичним станом, повертаючи радість життя.
До них відносяться гіркий шоколад, банани, жирні сорти риби, індичка, курка, яловича печінка, червоне пісне м’ясо, яйця, морепродукти, сир, вівсянка, сухофрукти, цитрусові, горіхи, молоко і кисломолочні продукти, ананаси, овочі (часник, селера, помідори, шпинат, брокколі, горошок, солодкий перець, петрушка, капуста, морква), насіння соняшнику та гарбуза, коричневий рис і бобові.
Але перед тим, як братися за справу, ознайомтеся з 10 правилами поводження з продуктами:
1. Для того, щоб зменшити втрати мінеральних речовин в при відтаванні риби у воді, потрібно додати сіль (8-10 г на 1 л води).
2. Морква з довгими коренеплодами вимагає тривалої теплової обробки. Її краще тушкувати, готувати з неї запіканки, котлети і пудинги.
3. Очищені овочі потрібно якомога швидше піддавати тепловій обробці, тому що при тривалому контакті з повітрям руйнується вітамін С.
4. Очищена морква швидко в’яне, тому краще її зберігати в посуді (без води), прикривши зверху чистою серветкою.
5. У молочні каші сіль кладуть раніше ніж крупу.
6. Готовність смаженої або вареної птиці визначають шляхом проколу голкою найбільш товстих частин тушки. Якщо при цьому з’являється безбарвний сік без крові - птиця готова.
7. Під час гасіння індички для аромату можна покласти трохи гвоздики, а так само додати зелень естрагону.
8. Збиті вершки швидко прокисають, тому їх потрібно зберігати при температурі не вище 4оС.
9. Не зберігайте промиту зелену цибулю: від вологи вона псується.
10. Щоб видалити гіркоту з ріпчастої цибулі, її потрібно нарізати соломкою і на деякий час залити холодною водою.
23.10.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2014p. На головну сторінку |