Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Увага: »розіграш»!

Невже це знову лохотрон?!

Невже це знову лохотрон?!

Знайди п’ять відмінностей і отримай... дулю!

Географія діяльності фірми “Літ-Експрес” - уся Україна. Мільйони наших громадян отримали листи із повідомленням про щасливий виграш. Причому кожного “везунчика” “уповноважений комітету з нагород” (це ж треба таку посаду вигадати!) запевняв, що, цитую: “автомобіль “Opel-Vectra” вже на шляху до Луганська, Києва, Львова…” - і так далі.

»Насправді це обман...»

Дорога редакціє! Я дуже задоволений газетою “Рівне Ракурс”. Я її раніше купляв, а потім передплатив на цілий рік, передплачуватиму й надалі. Завдяки газеті мені відомі усі новини, що трапилося і де.

У газеті від 25 травня 2006 року знайшов оголошення, в якому написано: “Ви можете виграти автомобіль “Опель-Вектра”, якщо знайдете 5 відмінностей на цих картинках”. Я трохи посидів і знайшов ці п’ять відмінностей. Тут намальовані дві машини, а третій малюнок із позначками відмінностей я вирізав з газети і відправив за вказаною на купоні адресою: ТОВ “Літ-Експрес”, а/с 180, Київ, 03040. Повідомлення про виграш я отримав 21 червня 2006 року. Наступного дня я відіслав їм відповідь разом із вирізними купонами, як вони й просили у своїх інструкціях. Надсилаю Вам поштові квитанції, що підтверджують відправлення, і оригінали буклетів, які вони мені прислали разом із повідомленням про виграш. Відтоді пройшло вже два місяці, та ніякого виграшу, ані відповіді і ніякого повідомлення я досі не отримав.

Побачивши у Вашій газеті фото щасливого переможця з винагородою від “Теле-Ракурсу”, я подумав: може, ви допоможете мені отримати свій виграш - “Опель-Вектра”. Втім, прийшов до висновку, що хоча компанія “Літ-Експрес” і запевняє про “хороші гарантії виграшу”, та насправді це “хороший” обман, а ніяка не гарантія: адже за цей час вона могла би дати мені конкретну відповідь.

Шановна редакція, пробачте мені, якщо я звернувся не туди, куди треба, але, думаю, що Ваша газета допоможе мені в цьому “виграші”.

Дмитро Павлович СОКОЛОВСЬКИЙ, с.Великий Олексин Рівненського району

Хочеш »Опель» - купуй книжки!

Отримавши цей лист від читача, ми провели власне журналістське розслідування. І ось що з’ясувалося.

Географія діяльності фірми “Літ-Експрес” - уся Україна. Мільйони наших громадян отримали листи із повідомленням про щасливий виграш. Причому кожного “везунчика” “уповноважений комітету з нагород” (це ж треба таку посаду вигадати!) запевняв, що, цитую: “автомобіль “Opel-Vectra” вже на шляху до Луганська, Києва, Львова…” - і так далі. Епідемія “розиграшів” охопила всі області, і навіть АР Крим.

Єдине, що потрібно зробити переможцю, щоб “Опель” зайняв своє місце у гаражі щасливчика, - відіслати купон-замовлення на два-три примірники книжок “філософсько-кулінарної” тематики на загальну суму 50-70 гривень, викупити книжки і, як кажуть, “вам буде щастя”. На наживку у вигляді “халявного” авто клюнуло чимало наших земляків. Дехто із досвідченіших “переможців” здогадався “пробити” фірму по мережі Інтернет (до речі, радимо зазирнути на сайти інтернет-видання “Вголос” www.vgolos.com.ua/ або “Чорний список м. Києва” http://kievblack.tripod.com/).

Шляхом мізкового штурму форумчани відшукали юридичну адресу фірми, контактні телефони, прізвища та імена засновників (чи то підставних директорів?). І уявляєте, чим насправді займається товариство з обмеженою відповідальністю, що так щедро роздає іномарки? Гуртовою торгівлею паперовими виробами, книгами, газетами та іншими періодичними виданнями. Ось звідки ніжки ростуть! Тобто прудкі маркетологи компанії винайшли геніальний рекламний хід: руками довірливих любителів “шарових” авто просувати на ринок неходовий паперовий товар.

Причому базу особистих відомостей про наших довірливих громадян, скоріш за все, викупили або вкрали у відомої компанії - виробника тютюну: більшість “везунчиків” свого часу заповнила анкети для розіграшу призів саме цієї фірми. Деякі повірили пресі, що розмістила заманливі картинки-загадки на своїх сторінках, а декого “здали” друзі, які самі попалися на вудочку “опель-опля!”: переможцям організатори “лохотрону” пропонували відксерити листівку-купон із закликом до участі у розіграшу, зробити 300 копій і вкинути їх у поштові скриньки своїх знайомих.

В принципі, лист “щастя” - це та сама “піраміда”, але побудована із найменшими затратами. У виграші, при будь-якому “розкладі”, залишається “Укрпошта”, заробивши на марках і пакуванні. Втім, поштарі у “лохотроні” не винні.

Разом нас багато

Форумчани з числа “переможців” (і серед них - кілька жителів міста Рівного) запропонували кілька варіантів помсти “лохотронщикам”. Найдієвіший і найпростіший з них - акція “Замов три книги і відмов-ся їх викупити”. Якщо всі (підкреслюю - ВСІ - авт.),

хто отримав “віртуальний опель”, надішлють купони із замовленням на адресу ТзОВ “Літ-Експрес”, і не заберуть посилки з пошти (на це отримувачі мають повне право!), книжки повернуть фірмі-відправнику, яка змушена буде заплатити за пересилання та пакування (уявляєте, яка це буде сума!).

Можна ще розпочати подавати позовні заяви у правоохоронні органи. Цей шлях більш тривалий, і невідомо, чи результативний: адже ті, хто складав “лист щастя”, “обклали себе подушками”. З юридичної точки зору прискіпатися можна хіба що до несанкціонованого використання ними особистих даних про громадян-“переможців”. Адже ніхто не примушував віртуальних автовласників замовляти і купувати непотрібні йому книжки та ще за явно завищеною ціною.

А щодо нашого видання, то, як Ви могли переконатися, - “Рівне Ракурс” своє слово тримає, і переможці конкурсів, організованих газетою, вже отримали і завжди отримуватимуть обіцяні призи з рук головного редактора або особисто від спонсорів.

17.08.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку