Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №680 від 30.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Використання зубної пасти у господарстві

Зубна паста допомагає позбутися від плям Зубна паста допоможе позбутися старих плям на одязі. На пляму нанесіть пасту і тріть її, поки не зникне. Потім промийте це місце водою. Слід мати на увазі, що застосування відбілюючої пасти на кольоровому одязі може призвести до зміни його кольору.

Якщо ваша дитина розписала пофарбовану стіну кольоровими олівцями або фломастерами, то не поспішайте її карати. Згадайте про існування зубної пасти. Намочіть шматок тканини і обережно втирайте зубну пасту в розмальовані місця до тих пір, поки “художня творчість” не зникне безслідно.

Якщо у вашому будинку є музичний інструмент, то ви знаєте, як швидко брудняться клавіші піаніно, наприклад. Видалити бруд із них можна теж за допомогою зубної пасти. Для цього намочіть тканину, нанесіть на неї невелику кількість пасти і протріть клавіші. Після цього серветкою витріть їх насухо.

Зубна паста і чищення взуття

На світлому взутті подряпини легко “замаскувати” зубною пастою. Для цього треба лише натерти пошкоджені ділянки зубною пастою, дати висохнути, потім надлишки зняти серветкою.

До речі, зубною пастою можна легко очистити забруднене взуття за допомогою щітки. Після чищення змити залишки пасти водою. Це дуже ефективний спосіб, що допомагає реанімувати старі кросівки, наприклад.

Зубна паста та свята

До настання Нового року можна прикрасити свою квартиру - на вікнах і дзеркалах намалювати за допомогою зубної пасти сніжинки, Діда Мороза зі Снігуронькою і написати всякі доб­рі побажання для всіх членів сім’ї та гостей.

Це далеко не повний список ситуацій, в яких вам допоможе паста. Всього один тюбик зубної пасти заощадить вам час і гроші. І ще: у ваших шафках і коморах, де ви зберігаєте баночки і пляшечки з “домашньою хімією”, звільниться багато місця для інших корисних у господарстві речей.

30.10.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2014p. 
На головну сторінку