Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ФутЗАЛ. Екстра-ліга

МФК “Кардинал-Рівне” зупиняє лідера

МФК “Кардинал-Рівне” зупиняє лідера

12 листопада. “Локомотив” (Харків) – “Титан-Зоря” (Покровське) – 2:0.15 листопада. “Енергія” (Львів) – “Ураган” (Івано-Франківськ) – 3:3, “Приват” (Кривий Ріг) – “Спортлідер+” (Хмельницький) – 3:6, “Лукас” (Кременчук) – “СумДУ” (Суми) – 8:0. “Кардинал-Рівне” – “ЛТК” – 5:2 (2:2).

Голи: Фаренюк (3, 23), Піддубний (19), Маринюк (36), Ланко (37) - Кожемяка (13), Дзюба (14).

Попередження: Цапов (30), Литвинов (36).

Команди розпочали гру без розвідки і одразу ввімкнули швидкості. Уже на перших хвилинах Лазикін двічі перевірив реакцію Дєнюжкіна. Проте першими забили все ж господарі. Уже на третій хвилині Артем Фаренюк перехопив м’яч в центрі майданчика змістився на правий фланг і пробив з-за меж воротарської, і якщо перший його удар Савенко парирував, то після повторного м’яч між ніг голкіпера гостей влетів у сітку – 1:0.

Але забитий гол не вплинув на гру. М’яч і на далі в центрі майданчика майже не затримувався, команди постійно обмінювалися гострими випадами. Проте потрібно віддати належне луганчанам, яким частіше за господарів вдавалося пробивати по воротам, хоча і певний час безрезультатно. Але через десять хвилин “ЛТК” вдалося зрівняти рахунок. В’ячеслав Кожемяко зіграв у стіночку з Литвиновим, і отримавши від того м’яч, обвів Дєнюжкіна і точно пробив майже з лінії штрафного майданчика – 1:1.

Проте за хвилину рахунок уже був на користь гостей – 1:2. Рівняни сфолили на правому фланзі атаки, до воріт метрів п’ятнадцять. Штрафний пробивати взявся капітан команди Віталій Дзюба і, потрібно віддати йому належне, удар вийшов на славу - прямісінько в лівий кут воріт. Віталій Дєнюжкін намагався ногою дотягнутися до м’яча, але не зміг.

Повівши в рахунку, луганчани посміливішали і все частіше турбували Дєнюжкіна, проте голкіпер рівнян грав бездоганно. Майже за дві хвилини до закінчення тайму кардиналівці отримали право на аут. Сергій Піддубний взяв хвилинну перерву. Коротка нарада. І після поновлення гри, миттєва комбінація Піддубний отримавши м’яч з аута відпасував Маринюку, а той відкотив його назад під удар граючому тренеру, точний удар по центру воріт і рахунок – 2:2. Кінцівку тайму активніше провели господарі, але жодній з команд до перерви змінити рахунок так і не вдалося.

Після перерви картинка гри не змінилася, знову першими по воротам пробили футболісти “ЛТК”, а забили, причому знову на третій хвилині, тільки вже другого тайму - господарі. Відзначився, як і в першому таймі, Фаренюк. Віталій Дєнюжкін через весь майданчик закинув м’яч руками в район воротарської суперника, де Артем виграв верхову боротьбу за м’яч у воротаря та захисника іа головою перекинув м’яч через Савенка – 3:2.

Якщо до цього Юрій Савенко лише зрідка розпочинав атаки своєї команди і далі центрального кола не виходив, то після третього пропущеного голу він все частіше почав підключатися до атак і навіть пробивати по воротам. Проте на щастя для луганчан, такі виходи голкіпера не нашкодили команді і жодного разу рівнянам так і не вдалося покарати голкіпера за таку самовпевненість. Але активність господарів не надто часто дозволяла Юрію робити вилазки у тил ворога, все-таки частіше йому доводилося займатися звичною справою - парирувати удари.

І ось, на 36 хвилині, прохід правим флангом Танського Литвинов перериває ціною третього фолу і жовтої картки. Штрафний, до воріт метрів дванадцять. До м’яча підходить Євген Ланко - передача у воротарську на Маринюка і Мар’ян точним ударом по центру знаходить щілину між Лисенко і Савенко – 4:2.

Роман Ковальчик одразу бере тайм-аут, до закінчення гри залишається майже 4,5 хвилини. Але хвилинна перерва не вплинула на гру гостей, рівнян вже було не зупинити. І за хвилину в ворота Савенка влітає п’ятий м’яч. До речі, до цієї гри в пасиві луганчан було стільки ж пропущених м’ячів. Швидка контратака - вихід два в один. Ланко, отримавши м’яч від Дєнюжкіна, майже від своєї лицевої лінії проривається правим флангом у володіння “ЛТК”. Передача в центр на вільного Маринюка, той робить кілька кроків вперед і повертає м’яч назад Євгену, удар повз Юрія Савенка і рахунок стає - 5:2.

Заключні хвилини луганчани провели в атаках, намагаючись виправити становище. Савенко вже відверто йшов в атаку, а роль останнього в цей час виконував Рось. Проте нічого суттєвого гостям створити так і не вдалося. У підсумку перша поразка лідера - “ЛТК” і п’ята перемога рівнян. Яка дозволила МФК “Кардинал-Рівне” скоротити до одного очка відставання від “Енергії”, яка в свою чергу в рідних стінах зіграла внічию 3:3 з “Ураганом”, зберегти двоочкове відставання від “Локомотива” і “Спортлідера+”, разом із тим, скоротивши відставання від лідера “ЛТК” до трьох очок. Таким чином ще більше загострилася боротьба за місце під сонцем.

До проміжного фінішу залишився лише один тур, який відбудеться 7 грудня. Цей тур і розставить команди по місцях. МФК “Кардинал-Рівне” гостюватиме в Покровському, граючи проти “Титан-Зорі” (7 очок).

20.11.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку