№683 від 20.11.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Сало-сила
Топлене сало. Отже, якщо у вас багато сала, його можна перетопити.
Солоне сало
Найпопулярніший спосіб зберігання сала, безліч рецептів якого ми з вами розглядали. Як вважають знавці, сало при засолюванні неможливо зіпсувати, так як воно візьме стільки солі, скільки потрібно.
Смак і вартість сала залежать від того, з якої частини свинячої туші його зрізали. Найкраще свиняче сало – зі спини і боків. Такий шпик товстий, 5 см і більше. Сало з черева товщиною всього 2-3 см, воно жорсткіше, тому й коштує дешевше.
Хороший шпик повинен бути білого, злегка рожевого кольору. Жовтий колір говорить про те, що сало залежалося.
Ніж в хороше сало входить легко, як в масло. Шкурка у шпику повинна бути тонкою і гладкою, жовтуватого кольору, і ні в якому разі не товстою і коричневою.
Шпик краще вибирати охолоджений, а не заморожений.
20.11.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. На головну сторінку |