Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №684 від 27.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Справи ветеранські...

Землю отримають лише місцеві учасники АТО

Землю отримають лише місцеві учасники АТО

Про виділення землі учасникам АТО вже давно точаться розмови про те, до цього часу віз і нині там. Але здається вже незабаром він має зрушити з місця судячи із заяв голови Рівного Володмимира Хомка та депутатів міськради.

Так на початку тижня голова Рівного Володимир Хомко опублікував на своєму сайті заяву. Пропонуємо вашій увазі без скорочень.

“Заява міського голови Володимира Хомка про виділення земельних ділянок для учасників АТО

Останнім часом до мене, як до міського голови, звернулося понад чотириста громадян із заявами про виділення їм земельних ділянок, як учасникам антитерористичної операції на сході Україні. З огляду на те, що серед заявників є мешканці інших населених пунктів області, хочу зробити наступну заяву.

Я з повагою ставлюся до усіх учасників АТО, але земельні ділянки будуть надані лише тим громадянам, які в зону АТО призивалися або йшли добровільно, будучи зареєстрованими в нашому місті. У разі, якщо учасник АТО зареєструвався у Рівному вже після повернення із зони антитерористичної операції, земельні ділянки не виділятимуться. Таким людям рекомендую звернутися до тієї територіальної громади, з якої вони призивалися в зону АТО.

Для того, щоб вибір і розподіл земельних ділянок проводився прозоро і чесно, з моєї ініціативи була утворена робоча група, до якої увійшли депутати міської ради від усіх фракцій та представники всіх формувань, що перебували в зоні АТО (батальйону територіальної оборони „Горинь”, МВС, СБУ і ДАІ).

Відповідний проект рішення буде винесений на найближчу сесію, і у разі його затвердження ця робоча група одразу розпочне свою роботу. Діяльність зазначеної групи висвітлюватиметься у засобах масової інформації, а списки учасників АТО, які отримають земельні ділянки, будуть оприлюднені на офіційному сайті Рівненської міської ради.”

Як бачимо не все так просто з виділенням землі цій категорії. А ось як коментує цю ситуацію на сторінках “Facebook” один із депутатів міської ради Рівного Олександр Лащук.

“На сесії Рівнеради буде створена робоча група з питань вибору і розподілу земельних ділянок для учасників АТО.

Пріоритети, на мою думку, при розподілі земельних ділянок повинні бути чітко окреслені:

- в першу чергу повинні надати земельні ділянки сім’ям і дітям загиблих;

- добровольцям батальйонів МВС і ЗСУ, які були поранені;

- обов’язково добровольцям батальйонів МВС і ЗСУ.

Останнім часом високопоставлені правоохоронці, військовослужбовці та представники різноманітних спецслужб, які грабували нашу державу і армію, активно боролись проти Майдану і брали участь у серійних вбивствах під керівництвом команди Януковича, наробили собі довідок про участь в АТО, і намагаються в першу чергу отримати земельні ділянки на себе і своїх підставних осіб. Тому завданням громади є недопущення таких речей”.

Остаточне рішення з питання виділення землі учасникам АТО буде прийнято на найближчій сесії міськради, яка запланована на 27 листопада. На сесії і має бути затверджений проект рішення про створення тимчасової робочої групи з питань вибору та розподілу земельних ділянок для учасників антитерористичної операції. Головою групи планується при значити депутати міськради Туровську Л.В., а загалом група складатиметься з 10 чоловік.

27.11.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2014p. 
На головну сторінку