Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №684 від 27.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пікет

Державних виконавців вигнали на мороз

Державних виконавців вигнали на мороз

Активісти рівненського “Правого сектору” провели в Рівному акцію виселення Державної виконавчої служби з зайнятих приміщень. До пікету “Правого сектору” приєднались і активісти “Кредитного Майдану”.

Кілька десятків чоловіків увійшли до приміщення Державної виконавчої служби і досить чемно попросили усіх вийти з своїх робочих кабінетів. Згодом державні виконавці на чолі зі своїм начальником залишили робочі місця, а пікетувальники в їхніх кабінетах залишили охоронців, щоб часом нічого не зникло.

Акція була викликана протестом проти позбавлення взимку людей житла, згідно рішенням суду, працівниками Державної виконавчої служби. У своїх вимогах активісти наголошували на тому, що за законом, навіть із рішенням суду, виконавча служба не має права виселяти людей в зимовий період. А приводом для акції протесту послужило те, що протягом останніх двох тижнів за рішеннями судів відбулися виселення двох сімей із своїх помешкань на вулицях Фабрична та Млинівська.

В одному з випадків державні виконавці винесли речі людей із колишнього пожежного депо Рівненського льонокомбінату за позовом власника підприємства Олега Червонюка, А в іншому – через банківський кредит. Стосовно останнього, пікетувальники доводили, що виконавча служба не мала права виселяти людей, адже в державі діє мораторій на відчуження майна боржників, які брали кредити у іноземній валюті.

Натомість, начальник відділу виконавчої служби міського управління юстиції Юрій Бабишкевич повідомив, що норми, яка забороняє виселяти боржників із заставних квартир, у законодавстві зараз немає. Хоча і зауважив, що справді, відчужувати майно не можна, а тому і реалізовувати його виконавча служба не має механізмів. Про виселення в законах немає жодного слова. Тому всі питання потрібно ставити суддям, які і ухвалюють такі рішення.

- Ми опинились у складній ситуації, - підкреслив Юрій Бабишкевич, - адже в кримінальних справах ніхто не говорить, що якщо ти винен, а громадськість проти, то можеш бути вільним. А ось рішення суду як в цивільному, так і в кримінальному процесі має однакову силу. Люди повинні зрозуміти, що хто б не був на нашому місці, був би змушений діяти в рамках закону.

Начальник відділу виконавчої служби міського управління юстиції Юрій Бабишкевич в подальшому пообіцяв спільно координувати питання виконання рішення судів про виселення.

27.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2014p. 
На головну сторінку