Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №684 від 27.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради господиням

Прибирання кухні

Накип в посуді можна видалити за допомогою розчину питної соди (2 ст. л. на 1 л. води), оцтової есенції (0,5 ст. на 1 л. води) або води з шматочком лимона. Розчин доводиться до кипіння, кип’ятити якийсь час, а потім настояти. Після цього накип легко видалити. Але потім не забудьте ретельно помити посуд!

Щоб вікно блищало, мийте його водою з додаванням крохмалю. Замерзле вікно можна очистити за допомогою розчину кухонної солі. Матове скло миють гарячою водою з додаванням оцту.

Іржу можна вивести за допомогою перекису водню, змішаного з 10% нашатирним спиртом. Вироби з міді добре чистити сирою картоплею.

Якщо новий віник опустити в гарячу підсолену воду або замочити в солоній воді на 2-3 години, він прослужить вам довше.

Плями на шпалерах можна стерти чистою сухою ганчіркою або канцелярською гумкою. Для видалення жирних плям використовують порошок магнезії або бензин.

Лінолеум добре мити теплою водою з 60% господарським милом, паркет – тільки прохолодною водою, а дерев’яні підлоги очищають за допомогою суміші з річкового піску і щойно погашеним вапном (3:1).

Щоб уникнути неприємного запаху в шафах, покладіть туди натуральну мелену каву. Позбавити від специфічного запаху хлібницю можна шляхом миття розчином оцту. Для профілактики неприємного запаху в холодильнику його миють розчином оцту або харчової соди, протирають і провітрюють.

Щоб видалити нагар на конфорках, треба прожарити їх на сильному вогні. Не забудьте при цьому відкрити вікно!

Щоб кухонні рушники легше відіпрати, замочіть їх перед пранням в теплій воді, попередньо додавши в неї трохи оцту.

27.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2014p. 
На головну сторінку