№687 від 22.12.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Поради господиням
Для оберігання відкритої томатної пасти від цвілі потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
Банку томатної пасти, що залишилась, можна також вберегти від цвілі, посипавши її дрібною сіллю.
***
Томатну пасту (і взагалі відкриті консерви) у скляних банках дуже зручно закривати гірчичниками під пластмасову кришку, або зверху пасти класти зелений лист хрону.
Про часник та цибулю
Якщо готуєте страви з часником і не хочете, щоб на наступний день від вас виходив запаморочливий запах, потрібно із зубчиків часнику видалити зелений паросток, який знаходиться в середині зубчика. Наступного дня від запаху часнику не залишиться і сліду.
***
Коли часник починає підсихати, очистіть його від лушпиння, зріжте пошкоджені місця і видаліть сердцевинки. Складіть часник в баночку і зберігайте в холодильнику.
***
Якщо під час чищення цибулі залишити хвостики (з боку пір’я, а не коренів), то цибулю зручно нарізати, тримаючи за ці самі хвостики. А потім їх просто можна викинути. Так цибулина менше ковзає при нарізці.
***
При дрібній нарізці цибулі краще не дорізати цибулину до кінця, тоді вона не розповзеться після того, як її треба буде різати впоперек.
***
Якщо невелика цибуля або часник погано чиститься, опустіть їх на 2-5 хв у воду.
***
Місця зрізу не використаних повністю цибулин змастіть будь-яким жиром — цибуля збереже свіжість і поживні властивості.
Про овочі
Зів’ялі овочі (зелень) можна освіжити, зануривши їх спочатку в гарячу воду, а потім в холодну.
***
Щоб шкірка не лопалася при варінні картоплі в мундирі, можна додати у воду кілька крапель оцту.
***
Не викидайте насіння від солодкого перцю при готуванні. Збирайте їх і висушуйте. Взимку їх можна додавати в їжу. Насіння, до речі, містять більше корисних речовин, ніж сам перець, і надають стравам чудовий аромат. Так само можна чинити з усім пряним насінням.
22.12.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2014p. На головну сторінку |