Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №687 від 22.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради господиням

Про томатну пасту. Про часник та цибулю. Про овочі.

Про томатну пасту. Про часник та цибулю. Про овочі.

Для оберігання відкритої томатної пасти від цвілі потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.

***

Банку томатної пасти, що залишилась, можна також вберегти від цвілі, посипавши її дрібною сіллю.

***

Томатну пасту (і взагалі відкриті консерви) у скляних банках дуже зручно закривати гірчичниками під пластмасову кришку, або зверху пасти класти зелений лист хрону.

Про часник та цибулю

Якщо готуєте страви з часником і не хочете, щоб на наступний день від вас виходив запаморочливий запах, потрібно із зубчиків часнику видалити зелений паросток, який знаходиться в середині зубчика. Наступного дня від запаху часнику не залишиться і сліду.

***

Коли часник починає підсихати, очистіть його від лушпиння, зріжте пошкоджені місця і видаліть сердцевинки. Складіть часник в баночку і зберігайте в холодильнику.

***

Якщо під час чищення цибулі залишити хвостики (з боку пір’я, а не коренів), то цибулю зручно нарізати, тримаючи за ці самі хвостики. А потім їх просто можна викинути. Так цибулина менше ковзає при нарізці.

***

При дрібній нарізці цибулі краще не дорізати цибулину до кінця, тоді вона не розповзеться після того, як її треба буде різати впоперек.

***

Якщо невелика цибуля або часник погано чиститься, опустіть їх на 2-5 хв у воду.

***

Місця зрізу не використаних повністю цибулин змастіть будь-яким жиром — цибуля збереже свіжість і поживні властивості.

Про овочі

Зів’ялі овочі (зелень) можна освіжити, зануривши їх спочатку в гарячу воду, а потім в холодну.

***

Щоб шкірка не лопалася при варінні картоплі в мундирі, можна додати у воду кілька крапель оцту.

***

Не викидайте насіння від солодкого перцю при готуванні. Збирайте їх і висушуйте. Взимку їх можна додавати в їжу. Насіння, до речі, містять більше корисних речовин, ніж сам перець, і надають стравам чудовий аромат. Так само можна чинити з усім пряним насінням.

22.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2014p. 
На головну сторінку