Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №687 від 22.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню

Тістечка “Шу” з кремом “Рафаело”

З порції виходить 12 невеликих тістечок. Інгредієнти: 60гр. кокосової стружки, 60 гр. цукрової пудри, 2-3 ст. л. олії (обов’язково рафінованої), 100гр.білого шоколаду, 30 гр. вершкового масла, 100 мл вершків (10%), 100 гр. кокосової пасти, 80 гр. води, 7гр. сухого молока, 35 гр. вершкового масла, 45 гр. просіяного борошна, 2 яйця.

Робимо кокосову пасту. На кавомолці подрібнюємо 60 гр. кокосової стружки. Перекладаємо її в чашу блендера, додаємо 60 гр. цукрової пудри, починаємо збивати на самих високих обертах. Поступово додаємо 2-3 ст. л. олії (обов’язково рафінованої), так щоб утворилася кремоподібна маса. Викладаємо її в мисочку, затягуємо плівкою, і ставимо в холодильник на годин 12. Кокосова паста має загуснути.

Розтоплюємо на водяній бані 100 гр. білого шоколаду, додаємо 30 гр. вершкового масла. Все акуратно перемішуємо до однорідної консистенції.

Нагріваємо до теплого стану 100 мл вершків (10%), додаємо 100 гр. кокосової пасти, розмішуємо і додаємо до шоколаду. Ще раз розмішуємо. Ставимо в холодильник на 3-4 години. Як тільки крем добре загусне, його збиваємо міксером до пухкої маси, сильно вона не збільшиться.

Готуємо “шу”: нагріваємо в каструльці 80 гр. води, 7 гр. сухого молока та 35 гр. вершкового масла, як тільки закипить, знімаємо каструльку з вогню, відразу висипаємо 45 гр. просіяного борошна та починаємо інтенсивно вимішувати. Вертаємо все на вогонь та заварюємо ще 2-3 хвилини, або до тих пір, поки на дні каструлі не утвориться борошняна корочка. Знімаємо з вогню, даємо охолонути хвилин 10-15 і починаємо додавати яйця. Спочатку одне, а тоді дивіться, можливо треба буде додати ще пів яйця (просто збити яйце в мисочці, а тоді додавати по столовій ложці). Консистенція готового тіста має бути ніжна, але водночас, тримати форму. Викладаємо тісто зручним способом на деко, його нічим не змазуємо, не накриваємо. Випікаємо до готовності 15-20 хвилин при 180° С. Дістаємо готові заварнушки, даємо охолонути.

Начиняємо кремом і посипаємо пудрою.

22.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2014p. 
На головну сторінку