Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №694 від 16.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

З ціною на проїзд вирішено

З ціною на проїзд вирішено

10 лютого у стінах Рівненської міської ради відбулось позачергове засідання виконавчого комітету. На порядку денному було шість питань, серед яких і про встановлення тарифу на проїзд міським автомобільним транспортом загального користування у режимі маршрутного таксі.

Нагадаємо, що дане питання останнім часом стало доволі хвилюючим для рівнян та міської влади, адже минулого вівторка міські перевізники погрожували страйком і припиненням своєї роботи, на щастя тоді все обійшлось переговорами між мером міста і представником перевізників Валентином Демчуком. Тому на сьогоднішньому засіданні було безліч дискусій стосовно зміни тарифу на проїзд. Першим у цьому питанні виступив начальник управління транспорту і зв’язку Рівного Віталій Миронюк, який зазначив, що головною причиною зміни ціни є звичайно зростання цін на енергоресурси, також він додав, що 19 січня відбувся моніторинг обласних центрів і лише у Тернополі тариф на проїзд міським транспортом залишається не змінним, у всіх інших обласних центрах ціна проїзду вже складає 3 гривні. З слів Валентина Демчука президента ГО «Союз перевізників України» рішення про прийняття тарифів не є легким і популярним серед нашої громади, оскільки заробітна плата заморожена і не підвищується, але у свою чергу підняття ціни всього на 50 копійок не є великим зважаючи на шалений ріст долара і цін на нафту.

«Хочу сказати, що я серед усіх тут присутніх найменш зацікавлений у піднятті тарифу, але якщо ми цього не зробимо, то згодом почнуть зупинятися перевізники, спочатку ті, що обслуговують малі маршрути, а згодом і високорентабельні», - таку думку висловив очільник міста Володимир Хомко стосовно даного питання. Він закликав громадян, які не спроможні платити таку ціну за проїзд у маршрутному таксі - звернути увагу на тролейбуси, адже поки електроенергія не дорожчає ціна на проїзд у тролейбусах залишатиметься не змінною. З огляду на всі висловлювання учасників засідання рішення про встановлення тарифу на проїзд міським автомобільним транспортом загального користування у режимі маршрутного таксі було прийнято і вступить в силу вже цієї п’ятниці, 13 лютого.

Валентин Демчук відповів на скаргу одного з присутніх стосовно неналежного поводження водіїв, з його слів згодом буде оголошено телефон довіри за яким громадяни зможуть поскаржитися на водія, який їх обслуговує, окрім даного телефону пан Валентин просить звертатися безпосередньо до нього на сторінку у Фейсбуці.

Великого обговорення набуло звернення депутата Олександра Лащука, він заявив, що за управління пана Миронюка кількість тролейбусів у Рівному зменшилась до 40 і до того транспортного колапсу, який ми зараз спостерігаємо можна було б завчасно підготуватись закупивши недорогих чеських тролейбусів, які є найдешевшими в обслуговуванні. Надалі пан Лащук звернувся до Володимира Хомка з гучним проханням змінити керівника управління транспорту на нову людину, на що очільник міста відповів категоричним запереченням, оскільки він рахує Миронюка одним з найкращих керівників управління транспорту та вважає, що саме він зараз успішно відновлює транспортну систему Рівного.

16.02.2015Андрій Петровський



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2015p. 
На головну сторінку