![]() |
№695 від 23.02.2015p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Протягом багатьох років лікарі намагалися донести до нас інформацію про користь риб’ячого жиру. Такий інгредієнт насправді дуже потрібен нашому організму.
Якщо ці переваги для здоров’я недостатньо переконливі, то вам слід знати, що Омега-3 жирні кислоти, які містяться в риб’ячому жирі, також захищають шкіру від шкідливого впливу сонячних променів і живлять волосяні фолікули.
Жирні кислоти, які містяться в рибі (або в добавках риб’ячого жиру) допомагають шкірі зберігати вологу, роблять її більш пружною і еластичною. Також ці компоненти добре справляються із запаленнями шкірних покривів.
Приймати риб’ячий жир — все одно, що підливати масло у двигун, щоб машина нормально працювала. Це природне джерело Омега-3 жирних кислот допомагає серцевому м’язу правильно працювати. Але найбільший вплив він має на шкіру, борючись з висипаннями, знижуючи акне і запобігаючи появі зморшок.
Омега-3 жирні кислоти мають протизапальні властивості, а низький глікемічний індекс продуктів, в яких вони містяться, робить їх корисними для людей з псоріазом та іншими шкірними захворюваннями, хворобами шлунково-кишкового тракту.
Риб’ячий жир також забезпечує міцність і блиск тендітного або ослабленого волосся. Вчені довели, що недолік жирної кислоти може призвести до зміни кольору або випадіння волосся.
Риб’ячий жир найкраще приймати перорально, щоб ваш організм міг засвоїти поживні речовини і використовувати їх для поліпшення стану шкіри, нігтів і волосся.
Омега-3 кислоти, які містяться в риб’ячому жирі, насправді є аналогом жирних кислот, які виробляє наш організм. Тому використання такого елемента у своєму щоденному раціоні, допоможе відновити відсутню кількість жирних кислот, які відповідають за молодість організму.
Існують деякі рекомендовані дози риб’ячого жиру: дерматологічні дослідження показують, що надмірне споживання цього продукту може призвести до побічних ефектів (рибний присмак у роті, болі в животі, діарея і легка набряклість). Тому, перед вживанням, зверніться до лікаря за правильним дозуванням.
А якщо ви вегетаріанець, спробуйте замінити рибу іншими продуктами, які містять таку ж кількість Омега-3 жирних кислот: льон, волоські горіхи, насіння чіа, масло перилли, цвітна капуста, хумус.
23.02.2015 |
Рівне-Ракурс №695 від 23.02.2015p. На головну сторінку |