Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Долар по сорок сьогодні – бензин по тридцять завтра

Долар по сорок сьогодні – бензин по тридцять завтра

Нинішній тиждень видався рекордним за ростом цін та падінню курсу нашої багатостраждальної грошової одиниці. Вже в середу в Рівному на “чорному ринку” (білий в нас так і не запрацював) за один “зелений” давали 40 гривень, при цьому купити іноземну валюту було практично неможливо.

Цінники на АЗС вже досягли рівня 26-27 гривень за літр пального, а кількість машин на вулицях зменшилась в половину. Торгівці миттєво підняли ціни практично на все. Літр соняшникової олії вже коштує тридцять гривень. Для того, аби вияснити куди ми рухаємося автор звернувся до координатора мережі АЗС “Олас” Віталія Першогуби.

- Чи буде зростати вартість пального далі?

- При нинішньому курсі долара буде.

- Скільки буде коштувати літр пального в найближчі дні?

Дуже ймовірно, що десь в межах тридцяти гривень за літр. Це реально.

- А які перспективи з курсом?

- Насправді, я згоден з НБУ – фундаментальних причин для нинішнього курсового стрибка дійсно не має. Вважаю, є вивід коштів за кордон та очікування експортерів максимально високого курсу, аби заробити на продажу валюти. Таким чином, якщо вдасться зупинити відтік валюти з країни та ми отримаємо на поповнення резервів транш МВФ, курс впаде.

- До яких меж?

- Сказати важко, але прогнозую, що вартість одного долару буде коливатися від 25 до 27 гривень. Це сьогодні, середньозважений курс, який влаштовує усіх гравців на ринку.

02.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку