№696 від 02.03.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Якщо вам протипоказана кава, але не можете собі відмовити насолоджуватися цим ароматним напоєм, спробуйте використовувати такі спеції:
Додавайте його в гарячу каву по 1-2 горошинки, дайте настоятися.
2. Кардамон. Діє заспокійливо. Зміцнює шлунок. Рекомендується додавати до кави коробочки кардамону або свіжий порошок. Надає каві особливий неповторний аромат за рахунок дії ефірних масел.
3. Гвоздика. Стимулює кровообіг і знижує кров’яний тиск. Ефірні масла гвоздики надають кави аромат, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додавайте в гарячу каву одну головку гвоздики і дайте настоятися.
4. Кориця. Знижує окислюючу дію кави на організм. При приготуванні кави можна додати порошок кориці або цілу паличку, просто опустивши її в гарячу каву.
5. Імбир. Заспокійливо діє на нервову систему, сприяє зняттю болів і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При варінні кави можна додавати трохи порошку імбиру або маленький шматочок свіжого кореня.
02.03.2015 | Галина Кашпер, лікар-методист ОЦЗ |
Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. На головну сторінку |