Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Винограду треба наїстися на цілий рік уперед, споживаючи восени щодня по два грона. Коли чавите з нього сік або вино, жменьку ягід треба кинути на землю, щоб набралися “солі землі”.

Хочете довго залишатися молодим і довго жити? Раз на тиждень влаштовуйте собі горіхово-яблучний день. Зранку приготуйте 8 яблук і 8 горіхів. Приблизно кожні 2 години з’їдайте по одному яблуку і горіху. Щоб протягом дня шлунок був зайнятий.

Незнаючі кажуть, що огірок - це сама вода. Це не так, їжте щодня ціле літо огірки і помітите, як за сезон у вас побілішають зуби, зміцніють нігті, волосся стане блискучим. А шлунок буде працювати, як годинник.

У кавуні цілющий білий шар між м’якиною і шкіркою. Цим можна будь-які каміння вигнати.

Вирубуючу капосну ожину в саду, залишіть кущик. Прикладайте її листя до ран чи виразок. Якщо рана велика, давіть на неї з листя сік. Ліпших ліків від цього немає.

При температурі й лихоманці напийтеся гарячого чаю з сушеного листя і ягід ожини, закутайтеся, щоб пропотіти. Дихати стане легше, температура спаде. Полегшає на душі.

Ніщо не допоможе так від зубного болю, запалення печінки, нирок, кишківника, як цвіт і ягоди бузини.

Діабетиків мучать інсуліном. Але ж раніше його не було - і жили люди, їжте багато капусти, як кролі.

Не переробляйся. Після кількох днів важкої роботи - перепочинок.

Цибуля помічна від усіх хвороб. Дрібно нарізану цибулину залити пляшкою спирту. Настоювати 3 доби у темному місці, процідити і пити з водою по 15-20 крапель тричі на день до їді. Така настоянка стимулює роботу всіх органів.

Ліки з цибулі. Цибулину натерти на терці і залити півлітра гарячого молока. Настояти в теплому місці. Ввечері перед сном випити одну половину, а вранці натщесерце - другу половину.

Груша - плід для чоловіків. Але лікувальна груша тільки та, що пахне. До того ж вона понижує тиск. Не можна їсти гнилих груш.

02.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку