№696 від 02.03.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У кожної вправної господині є свої маленькі кулінарні секрети, якими вона охоче ділиться. Ось і ми вирішили розповісти нашим газдиням кілька таємниць, що допоможуть справитися з нелегкою кухонною роботою.
- Під час варіння рису не додавайте цукор – рис від цього твердне.
- Кілька краплин олії, доданих до квасолі під час варіння, зроблять її м’якшою.
- М’яке та липке тісто можна розкатати, якщо накрити його пергаментним папером.
- Ще один спосіб розкатати таке тісто – зробити це пляшкою, у яку налито холодної води.
- Хлібні дріжджі дуже добре зберігаються, якщо їх засипати борошном або сіллю.
- Дріжджове тісто підійматиметься рівномірно, якщо у нього увіткнути кілька трубочок макаронів.
- Якщо ви печете піцу чи інший плаский пиріг, не розкатуйте тісто на всю площу форми, а залишіть невеличкі проміжки до бортиків. Так тісто краще пропечеться.
- Якщо ви печете пиріг з фруктами, а особливо з ягодами, то спершу треба посипати тісто білими сухарями. Сухарі вберуть зайвий сік, що виділятиметься за високої температури, тож тісто не намокне і не підгорить.
02.03.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. На головну сторінку |