Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №699 від 23.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кулінарні поради

1. Щоб з лимона отримати побільше соку, перед вижиманням покладіть лимон в гарячу воду на 5 хвилин.

2. У воду, в якій вариться рис для пирогів, влийте столову ложку оцту - і рис стане білосніжним, розсипчастим.

4. Якщо додати в сметану трішки молока, вона не згорнеться в підливі.

5. Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Гарненько відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою.

6. Коли ви варите картоплю в мундирі, шкірка іноді лопається. Щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту.

7. Два шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.

8. Щоб легше зняти плівку з печінки, намочіть пальці в солі.

9. Щоб відкрита томатна паста не вкривалася цвіллю, потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.

10. Для збереження смаку, аромату і кольору свіжих ягід при варінні киселю віджатий з ягід сік не кип’ятіть. Кип’ятіть тільки залиті водою віджаті ягоди і в отриманий сироп додайте цукор і крохмаль. Сік вливайте в готовий кисіль, коли він знятий з вогню.

11. Буряк вариться дуже довго - від 3 до 3,5 години. А можна варити його тільки годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.

12. Моркву можна зберегти протягом декількох місяців, якщо обприскати її водним настоєм сухого лушпиння ріпчастої цибулі.

23.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2015p. 
На головну сторінку