№699 від 23.03.2015p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Кулінарні поради
2. У воду, в якій вариться рис для пирогів, влийте столову ложку оцту - і рис стане білосніжним, розсипчастим.
5. Капусту для начинки, порубавши, спочатку обдайте окропом, а потім залийте на хвилину холодною водою. Гарненько відіжміть і смажте на сковороді. Тоді капуста не втратить колір, не стане коричневою.
6. Коли ви варите картоплю в мундирі, шкірка іноді лопається. Щоб цього не відбувалося додайте у воду кілька крапель оцту.
7. Два шматочки цукру, попередньо розчинені в невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.
8. Щоб легше зняти плівку з печінки, намочіть пальці в солі.
9. Щоб відкрита томатна паста не вкривалася цвіллю, потрібно на кришку нанести трохи сухої гірчиці.
10. Для збереження смаку, аромату і кольору свіжих ягід при варінні киселю віджатий з ягід сік не кип’ятіть. Кип’ятіть тільки залиті водою віджаті ягоди і в отриманий сироп додайте цукор і крохмаль. Сік вливайте в готовий кисіль, коли він знятий з вогню.
11. Буряк вариться дуже довго - від 3 до 3,5 години. А можна варити його тільки годину, потім зняти з вогню і поставити на 10 хв під струмінь холодної води. Буряк буде готовий.
12. Моркву можна зберегти протягом декількох місяців, якщо обприскати її водним настоєм сухого лушпиння ріпчастої цибулі.
23.03.2015 |
Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2015p. На головну сторінку |