Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №700 від 02.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Нетрадиційне використання яєць

Яєчну шкаралупу миють, сушать, товчуть або розмелюють у млиночку для кави. Таким порошком очищують хромовані деталі холодильників, плит, мікрохвильових печей та ін. Від застарілого нагару допомагає додавання до порошку з яєчної шкаралупи мильного розчину.

Яєчна шкаралупа вбереже малят до року від рахіту та анемії. Опустіть яйця в окріп. Потім почистіть яйце (неодмінно відкиньте білу плівочку, що знаходиться під шкарлупою), розітріть шкарлупу у порошок і давайте дітям на сніданок разом із сиром, кашами по 1, 5-3 грами у день (1/3-1/2 чайної ложки).

Багато в яєчній шкаралупі солей кальцію, тому борошно з яєчної шкаралупи може успішно застосовуватися для збагачення кальцієм кулінарних хлібо-булочних виробів, в тому числі і в домашніх умовах при відповідній обробці.

02.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2015p. 
На головну сторінку