Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Від сесії до сесії

Від сесії до сесії

Депутати живуть весело…

Все ближче до нас недільний ранок 25 жовтня, коли усі ми (якщо вірити конституції) будемо обирати депутатів місцевих рад, міських та селищних голів.

Чим ближче ця дата, тим цікавіше спостерігати за життям наших рад різного рівня. Тут і гучні заяви, і звинувачення, і, як не дивно, доволі ефективна робота. Саме останнім і відмітилась сесія Рівненської міської ради, що відбулася 26 березня. Основні питання які розглядали депутати стосувалися землі та нерухомості, і тому ми попросили прокоментувати цю подію голову бюджетної комісії ради – Віталія Першогубу.

- Сесія дійсно пройшла конструктивно. Було розглянуто багато питань, зокрема звернень рівнян, які хотіли отримати безкоштовно земельні ділянки. Не всі знають, що є в законодавстві така можливість, але рішення надавати чи не надавати тому чи іншому мешканцю міста земельну ділянку, виносять депутати. На останній сесії десять таких звернень було відхилено. Натомість було визначено перелік земельних ділянок, які вже незабаром будуть виставлені на продаж через аукціон. Щоправда, я не дуже впевнений, в дієвості саме цього способу продажу землі. Річ у тім, що в комерційних структур, а саме вони традиційно є учасниками аукціонів, падає рівень фінансових можливостей, отже шанс, що місто отримає від продажу землі заплановані кошти доволі невеликий… Що ж до продажу об’єктів нерухомості, які є у власності територіальної громади, то і тут ситуація аналогічна. Підприємці сьогодні не мають фінансової можливості заплатити справедливу ціну за приміщення. В той же час, план по отриманню коштів від приватизації є, і його потрібно виконати, тому що кошти від продажу землі та нерухомості в міському бюджеті закладені…

06.04.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку