Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Нікому не завадить очистити судини, шлунок, вивести з організму зайву воду, прогнати з нирок пісок і заспокоїти нервову систему. Для цього маємо чи не в кожному дворі скромні квітки — грицики. Чайну ложку посічених листочків грициків залити склянкою окропу, настояти півгодини. Пити по 50 грамів тричі на день за півгодини до їжі і четвертий раз — перед сном.

Цибуля чистить і прояснює мозок, заспокоює і омолоджує. Візьміть собі за звичку з’їдати хоча б одну цибулину щодня.

Ліки із цибулі — від глистів. Порізати одну цибулину, залити склянкою перекип’яченої охолодженої води, настояти 8 годин. Процідити, додати цукру або меду і половину ліків дати дитині випити вранці натщесерце, а другу — ввечері перед сном.

На високий тиск. 1 столову ложку кукурудзяної муки залити звечора склянкою кип’яченої теплої води, розмішати. Вранці випити натщесерце. Увечері, перед сном, з’їсти 1 чайну ложку подрібненого насіння кропу, запиваючи водою. Так лікуватися три тижні.

Ліки від застуди. Столову ложку квітів липи та малини залити 1 л окропу, закутати в тепле, настояти годину. Пити по півсклянки протягом дня.

Слабі очі: 12 разів росою вмийся. Не допомогло — продовжуй.

Якщо ви захворіли, то буряк допоможе іншим лікам оздоровити організм. Раджу звикнути до такого сніданку. Потертий буряк покладіть у казанок, налийте трошки олії і поставте на вогонь. Тушкуйте 15-20 хв. Тим часом наріжте 3-4 цибулини, підсмажте на олії. Цибуля не втрачає своєї цінності при смаженні. Додайте 3 ложки томату, змішайте все це з буряком і потушкуйте ще 5-10 хв. Дуже смачно і корисно для здоров’я.

На туберкульоз. Столову ложку суміші — свинячий жир, коров’яче масло, мед, порошок какао та сік алое залити склянкою гарячого молока. Випивати вранці і ввечері.

Погана їжа — картопля, особливо смажена. Українці їдять багато картоплі, хліба, випічки, сала, п’ють горілку — і живуть недовго.

Щодня я з’їдаю бодай ложку-дві квашеної капусти. І вам так раджу.

06.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку