|
№701 від 06.04.2015p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Фахівці в галузі дієтології та правильного харчування стверджують, що найкориснішим для організму є борошно грубого помелу. У ньому міститься більше клітковини і потрібних організму речовин. Єдиний недолік: приготувати з нього пухку випічку, на жаль, не вдасться. Тому його навряд чи можна використовувати для бісквітів, а ось для панірування, або як інгредієнт соусу — такому борошну немає рівних. Якщо ви дотримуєтеся дієти або бажає-те харчуватися “правильно”, з такого борошна слід пекти хліб або хлібці, у які можна додавати також пророщену пшеницю. Якщо говорити про види борошна, то найпопулярнішим, безумовно, є пшеничне. Друге місце посідає житнє борошно. Проте корисніше використовувати в їжу гречане і ячмінне. У ячмінному борошні міститься бета-глюкан, який знижує холестерин, тим самим захищаючи серце й судини. Але випічка з нього не надто пухка, тому ліпше змішувати його із пшеничним. А гречане борошно допоможе швидше схуднути і налагодити обмін речовин!