Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Цікаві факти про яйця

Сальмонела живе лише на шкаралупі, тому завжди потрібно мити яйце перед використанням.

Курка несе в середньому 1 яйце на день, це обумовлено біологічними особливостями організму курки і процесом формування шкаралупи, який триває близько доби.

Курка починає нестися у 4-х місячному віці і триває продуктивний період близько 5 років.

Вченими доведено: хто вживає яйця щодня, той подовжує своє життя на 10 років!

Яйця обов’язково треба мити в теплій воді з милом безпосередньо перед використанням!

Щоб знести яйце курці не потрібен півник, він знадобиться тільки тоді, коли з яєць мають з’явитися курчатка.

Яйця промислового виробництва – не запліднені, адже півнів на птахофабриках тримають окремо від курочок.

Коричневе яйце зносить коричнева курка, а біле – біла. І це єдина різниця між коричневим та білим яйцем.

Категорія яйця залежить лише від його ваги та жодним чином не впливає на його поживні властивості.

В одному яйці всього 70 калорій і 4,5 г жиру, а в білку немає ні жиру, ні холестерину.

Білок курячого яйця найкраще з усіх тваринних білків засвоюється організмом людини.

Колір жовтка залежить від корму, який вживала курка.

Згідно Біблії, курка була раніше яйця: “І був вечір, і був ранок, день четвертий. І сказав Бог: “Нехай води приносять в достатку рухому істоту, душу живу, і птаство, що літає над землею, по тверді небесній” Буття 1:19 -20

16.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку