Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №706 від 14.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Спіруліна

Спіруліна

Жива водорість, що не піддавалася ніяким переробкам, являє собою величезний склад корисних речовин, багато з яких вченими ще не вивчені і назв не мають. Так, якщо робити середні підрахунки, то дуже маленька за розмірами спіралька зберігає в собі більше двох тисяч різних найменувань речовин, деякі з яких для нашого організму є справжнім порятунком.

Які ж корисні властивості і можливості дає спіруліні багатий склад? Як ми можемо розуміти, самі незвичайні: 

- Підвищення імунітету

- Профілактика вірусних інфекцій, в число яких крім грипу, кору і свинки входить вірус імунодефіциту людини

- Очищення і поліпшення роботи печінки

- Нормалізація роботи серця і системи кровотворення

- Лікування шлунка, нормалізація травлення, зняття болю

- Допомога нервової системи при виснаженні, стресах, для зміцнення.

- Лікування шкірних алергій і проблем

Правда, варто обов’язково враховувати форму прийому спіруліни. При описі багатого складу малася на увазі водорість жива. Її у свіжому вигляді треба всього кілька грамів, щоб задовольнити добову потребу організму. Але існує проблема, яка дозволяє вживати спіруліну в свіжому вигляді одиницям - на повітрі, позбавлена звичного середовища проживання вона псується. Саме тому сьогодні пропонують порошки, які містять велику кількість корисних речовин і бади зі спіруліною, часом викликають побоювання. 

Приймають спіруліну згідно дії, якої від неї чекають. Так логічно міркувати, що для нормалізації роботи організму і для лікування захворювань приймають водорість всередину, тоді як для загоєння шкіри накладають компреси саме на пошкоджену ділянку. Це ж стосується і масок для обличчя та волосся. Добова доза повністю залежить від індивідуальних показників, в профілактичних цілях призначають два-три грами в день, вживаючи спіруліну за півгодини - годину до їжі, запиваючи великою кількістю води. При лікуванні захворювань доза збільшується і може бути поділена на декілька прийомів. 

І корисна спіруліна, і смачна - хоча смаки у всіх різні, але не кожному дозволено. Водорість існує мільйони років і навчила захищати себе виробленням отрут. Але страшна вона лише людям із захворюванням нирок, так як містить фенілаланін. При гіпертонічних захворюваннях застосовувати спіруліну слід з обережністю, щоб не нашкодити. Це правило, що все добре в міру, стосується і вагітних жінок.

14.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2015p. 
На головну сторінку